Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%94 oranında raporu olan kişi adına alınan aracı kimler kullanabilir?

mamimami trafik tescille görüştüm o da şubeden birisini aradı durumu izah etti benim aldığım araç Seat olduğu için üretimi yurt dışında yapıldığı için ruhsatta 3. derece ibaresi yazar dedi telefondaki şahıs. Ben aracı yurt içinden aldım dediysem de yine de aracın üretildiği yer önemli gibi bir cevap aldım.
Sizin aracınız ne markaydı ve bundan sonra ne yapmam gerekiyor bununla ilgili beni bilgilendirir misiniz.
Mod arkadaşlar da yardımcı olursa sevinirim bu konuya ben aracı yurt içinden almış olmama rağmen üretim yeri ispanya olduğu için ruhsatta 3. derece yazması normal mi ?

Yahu olur mu öyle aptalca bir gerekçe! Yurt dışında üretilmişmiş! Yuh! Araaların % 80'i yurt dışında üreteilip geliyor... Asla ve asla böyle bir şey söz konusu değil.

3. derece ibaresini sildirmem için ne yapmam gerekiyor bilmiyorum açıkçası şubedekilerin bile haberi yok.
Araç başkasında olsa polis çevirmesinde ne diyeceğini şaşırır..

Emniyet'e gidip sildirilmesini taleop edeceksiniz, bu kadar basit. Silmek zorundalar. Mırın kırın ederlerse şefine çıkın. Orası da çözmezse valiliğe şikayet edin, orası da çözmezse içişleri bakanlığına kadar yolu var

Bimer'e yazsam bana da geri dönüş yaparlar mı acaba?

Teşekkürler yardımlarınız için.

BİMER16.08.2013BİMER
İSTANBUL VALİLİĞİ19.08.2013BİMER

Bimer başvurumu valiliğe iletmiş.
Gelişmeleri sizere aktaracağım..

OturanBoğa;

Ben Şimdi tatile cıkacam Trafik polisi sıkıntı yaparmı ? Ruhtsat Tertibatsız ENgelli Aracıdır otv odenmeden satılamaz yazıyor baskada yazı yok ??

Tamamıyla benim durumumla aynı .Benim araç da ithal ama yurtiçinden bayiden aldım bu yüzden herkes kullanabilir..Bimere şikayet et..mutlaka cevap gelecek..Bende aynı yolu izledim..

ahmetx;

yeni farkettim..galiba istanbulda yaşıyorsun..daha öncede yazdım ..Gayrettepe trafik şubeye niye gitmiyorsun..Benim ruhsatı değiştirmemde onlar yardımcı oldu..Bu kadar beklemezdin..

mamimami;

Çalışma saatlerim uygun değil gayrettepeye gitmeme ben de internetten başvuru yaptım geri dönerler diye, bakalım ne yönde gelişecek durum..

mamimami;

1 hafta oldu hala bimerden haber yok.
Valiliğe yönlendirmişler yazımı ama sonuç çıkmadı.
Birgün gayrettepeye gitsem iyi olacak sanırım.

BİMER16.08.2013BİMER
İSTANBUL VALİLİĞİ19.08.2013BİMER
İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ23.08.2013İSTANBUL VALİLİĞİ
SARIYER KAYMAKAMLIĞI23.08.2013İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

Gerekli yere iletilmiş şikayetim, bir gelişme olacak gibi..

Sayın Bülent Bey; %90 raporu olan biri B sınıfı ehliyetle bu aracı kullanabilir mi? Soruyu dahada açmak gerekirse;B sınıfı ehliyetle , %90 raporla ÖTV siz, tertibatsız araç alınıp, kendiside bunu kullanabilir mi?
% 90 ve üzeri raporu bulunan kişi adına alınan ve üzerinde özel donanım bulunmayan aracı istisnasız herkes kullanabilir. Bu konuda hiç bir kısıtlama kalmadı: http://www.engelliler.biz/forum/oze...si-zorunlu-damgali-plakalar-iptal-edildi.html

Sayın Bülent Bey anneannemin üstüne araba alıcaz.%94 özürlü raporlu bu aracı herkes kullanabiliyor mu ? Birde bu araçta plakada engelli işareti zorunluluğu var mı ? Aracı sipariş verdik evraklar tamam pazartesi aracı alıcaz.Trafiğe gidicem plaka için orda ne yapmam gerekiyor ?

İyi günler sayın yönetici. Sitede özürlü plakalı araç kullanımı konusunda bir muamma var. Benim arkadaşımın oğlu yüzde 96 raporluydu ve 2012 yılında Türkiyeden toyota coralla marka araba aldı. Ancak ruhsatta 3. dereceden yakınlar kullanabilir ibaresi var. Yani herkez kullanamıyor.. Bende bir tanıdığıımın üzerine araç alacağım ama ruhsatta yazan bu ibare sizin söylediğiniz herşeyi çürütüyor.. kesin kanun nerede var.. İnternet ortamında da tanıştğım birkaç kişide aynı şeklde ruhsatlarında bu ibare yazıyormuş... Bu konuda yardımcı olursanız mutlu olurum..

Ben de 20 gündür Bimer'den haber bekliyorum ama geri dönüş yok bu konuyla ilgili...

cevap geldiğinde buradan bizimle paylaşırmısınız, sanırım size gelen cevap bu konuda eşgal temsil edecektir ve herkezin aklındaki soru işareti yok olmuş olacak olumlu ya da olumsuz şekilde..

Bimer'den malesef yaklaşık 1 aydır cevap yok en iyisi bir emniyete gidip müracaat etmek.

Bende yaklaşık 1-1,5 ay beklemiştim ama imkanınız varsa direk bu işlemi yapacak Gayrettepe trafiğe gidin..Ruhsatı şunda dolayı değiştirmek istiyorum diyin ..ya onlar değiştirir yada ruhsatı aldığınız trafiğe resmi yazı yazarlar.

mamimami;

Bimer'e yazdığım yazı sonucu nihayet Sarıyer Emniyet'ten aradılar ancak bana 2009 yılındaki kanunu açıkladılar ve başka bir kanun bu konuyla ilgili bulamadıklarını söylediler.
Hatta internetteki arkadaşlarından kulaktan duymalarla bize gelme dediler. Elinde kanuna dair resmi gazete vs varsa onlarla gel dediler.
Bizim 2009 yılındaki kanundan başka yapabileceğimiz bir şey yok dediler ve engel oranı %90 da olsa 3. dereceye kadar akrabalar kullanabilir arabayı dediler.

Admin arkadaşlardan da yardım isteyerek bana 2011 resmi gazete örneği ya da 2011'de değişen kanunu açıkça gösteren bir evrak lazım nereden bulabilirim arkadaşlar ?
Yardım lütfen..

ahmetx kanun çok açık %90 ve üzeri tertibatsız araçları dileyen herkes kullanabilir bunun resmi yazısını almak istiyorsan EGM yazı yaz aracı kimler kullanabilir diye gelen cevabı al Sarıyer emniyetine götür kardeşim kanunu açık açık görsünler ben yazdın gelen cevabı ruhsata koydum sorarlarsa gösteririm ama inan sormuyorlar 1 kere hız cezası yedim 3 kere rutin çevirmelere denk geldim sormadılar

Cevaplayan Birim :Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi Başkanlığı

Sayın...............

04.04.2013 tarihli başvurunuz incelenmiştir.

Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 53 üncü maddesinde yapılan değişiklik ile (09.09.2011 tarih ve 28049 sayılı Resmi Gazete), yurt içinden satın alınan özel tertibatlı araçların (otomatik vitesli araçlar dahil) veya %90 üzeri engelliler adına tescil edilen özel tertibatı olmayan araçların sahibi dışında, aracı kullanmaya yeterli sürücü belgesine sahip herhangi bir kişi tarafından kullanılması mümkün hale gelmiştir.

Yukarıda açıklanan Yönetmelik değişikliği ile ilgili yapılması gereken işlemler 12.09.2011 tarih ve 197707 sayılı talimatla 81 İl Emniyet Müdürlüğüne bildirilmiştir. İyi günler dileriz.

gayet net olarak cevap vermiş emniyet genel müdürlüğü
yinede sorun yaşayan olursa ceza işlemini uygulayan memura tazminat davası açabilirsiniz.

kazazede;

Bahsettiğiniz yazıyı bulamadım ama ben de EGM'ye yazdım bakalım ne cevap gelecek.
Teşekkürler.
T.C. Resm Gazete

ahmetx sen olayın yanlış tarafından bakıyorsun resmi gazetenin neresine bakarsan bak herkes kullanabilir yazısını bulamazsın.Eski maddede olan kısıtlamalar yeni yönetmelikte kaldırıldığı için herkes kullanabilir deniyor eskiden 3.derece kısıtlaması özellikle belirtilmişken şimdiki maddede o kısıtlama kaldırıldı bu demek oluyorki kanunen bir sakınca bulunmuyor sarı çizmeli Mehmet ağa bile kullanabilir demektir.EGM'den gelen yazıyı emniyete götürün zaten yeterde artar.ayrıca o kısıtlamalar bir tek bizzat ihtal edilen araçlar için hala geçerli.

Valla bana kalsa ben olaya doğru açıdan bakıcam da Sarıyer'deki memur bana sabahtan beri araştırıyorum, öyle bir kanun yok diyor biz de emniyetiz bize öyle bir şey olsa yazı gelirdi internetten kulaktan dolma bilgiler bunlar falan deyince ona apaçık bir yazı ile gitmek istiyorum.
Teşekkürler..

Üst Alt