Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

93 yılında SSK 'lı oldum. 5610 işgünüm %39 raporum var. Ne zaman emekli olurum?

Konular
22
Reaksiyonlar
0
merhaba. 1993 tarihinde sigortalı oldum. 5610 gün primim var. resmen bir işte çalışmıyorum. vergi indirimi olayını 5-6 ay önce öğrendim. o yüzden 5-6 ay önce isteğe bağlı sigortadan aktif sigortaya geçtim. bu esnada aylık 280 lira ödedim. tabi bir maaşta almadığım için bu para beni zorluyor. çünkü bir işte çalışır görünüyorum. normalde çalışmıyorum. raporum 39 olarak onaylanıp ankaraya yollanınca bende çalışır göründüğüm işten kendimi çıkarttım. şu anda çalışır görünmesem bir sorun olurmu? çünkü artık para ödemek istemiyorum. yada çalışır görünsek prim yatırmak zorunlumudur? işten çıkış gösterildiği için sağlık hizmetlerinden faydalanma hakkım gider mi? ayrıca eğer vergi indirimi hakkı alamazsam ki şu anda durum onu gösteriyor; bu şartlarda kaç yaşında emekli olabilirim. doğum yılım 1975.

Vergi indirimi için başvuru yaptığınızdan sorun olmaz.Ancak %39 ile vergi indiriminden faydalanamzsınız.Çalışır görünmen halinde primin mutlaka yatırılması gerekir.İşten çıkışınız olduğu için Sağlık hizmetlerinden faydalanma hakkınız gider.Erken emeklilikten faydalanmayacak,normal emeklilik yapacaksınız.Yeni çıkan yasa ile vergi indirimli raporonuz olmazsa bile %40 ve üstünde yeniden rapor almanız durumunda erken emeklilikten faydalanabilirsiniz.

Üst Alt