Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%93 oranlı raporla EKPSS'ye girip atanabilir miyim?

Onbir

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar %93 oranında doktor rapor verilecek sana dediler memurluğa atanabilme yönlerim olabilecekmi aydınlatın lütfen.. şimdiden teşekürler

Onbir

Evet atanabilirsiniz, ama raporunuzu henüz almamışsanız istihdam kısmının değerlendirilmesi daha iyi olur sizin için. Bazen atanılan kurumlara göre rapor prosedürleri değişebiliyor. Çalışabilir ibaresi isteyen de var, istemeyen de. Bazı işlerde çalışıp, bazılarında çalışamayacağınız da değerlendirilebilir. Örneğin, ayakta durmayı gerektiren işlerde çalışamaz gibi. Bunlar dezavantaj değil, aksine atandığınız kurumlarda size verecekleri işler için avantaja dönüşebilir.

KKELEBEKK iyi geceler.
İnanın ben bir kaç defa okuyup anca anlayabildim hadi hayırlısı teşekür ederim.
Bu arada avantaja dönüşme derken ne mesela . Mesela bilgisayar başında oturup başka işlere gidememek gibi deyil mi.

Onbir

Evet aynen öyle, yani engeliniz bu durum için uygunsa sizin açınızdan avantajlı olur. Bazen iç hastalıklardan engeli olanların bilgisayar başına geçemediği gibi, sizin de engeliniz nedir bilmiyorum ama, eğer uzun süre ayakta kalamayacaksanız, ağır işlerde çalışamayacaksanız vs. raporunuzda buna dair ibarelerin bulunması daha iyi olur.

İstihdam kısmı değerlendirilmese dahi evet sınava girebilir, atanabilirsiniz. Ancak sonrasında bazı kurumların bunun değerlendirilmesi için yeniden rapor aldırdıklarına değinmek istedim aslında. Elbette bu her zaman görülen bir durum değil ama, işinizi neden şansa bırakasınız.

Üst Alt