Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%92 raporumla araç alıp kendim kullanabilir miyim?

MOTORCU

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba benim %92 raporum var ve ehliyet olarak ta sınıfı b ama monoküler olarak yer alıyor bu aracı ben alabiliyor muyum diyelim aldım bu aracı b sınıfı monoküler ehliyetle sürebiliyor muyum genellikle h sınıfı ehliyet isteniliyo diye biliyorum

MOTORCU

Evet, kullanabilirsiniz. Şöyle ki:
1- %90 ve üzeri oranlı rapor vergi avantajlı araç almak için yeterlidir. Aracı alırken sürücü belgenizin olduğunu beyan etmeniz gerekmiyor. Kimse size ehliyetinizin olup olmadığını sormaz/soramaz. Kimseyi ilgilendirmez bu. İşiniz garanti olsun istiyorsanız, araç tescil işlemlerini şahsen yapmayın, bir muameleciye yaptırın. O zaman kimse işgüzarlık edip "ehliyetiniz var mı" diye soramaz zaten.

2- Üzerinde özel donanım bulunmayan araçları -istisnasız- herkes kullanabilir. Sizin de B sınıfı ehliyetiniz olduğuna göre, siz de kullanabilirsiniz. Buna mani hiç bir düzenleme yok.

çok teşekkür ederim Bülent bey bilgilendirdiğiniz için çok sağolun

Üst Alt