Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%92 raporla araç alacağız. Araç hangi şehirden alınmalı?

selcukx

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar
Benim Halam doğuştan engelli ve %92 raporumuz var. Raporu Bursa'dan aldık. Halamın Vasiside babamdır. Konuyla ilgili araştırma yaptım ama kafamda bazı sorular var

- Rapor Bursa'dan alındığı için aracıda Bursadanmı almalıyız. İstanbuldan alabilirmiyiz.
- Eğer istanbuldan alabiliyorsak araç alırken babamın gelmesine gerek varmı vekaletname ile ben aracı alabilirmiyim.
- Sanırım 3. kuşan hısım olduğum için benim aracı kullanmamda bir engel varmıdır?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

bende forumda bu konunun cevabını bulmaya çalıyorum yarın notere gidicez zannediyorum ki aldığın raporla her ilden araç alırsın fakat araç alırken vasininde senin yanında olması gerekiyor mu onun cevabını bende arıyorum yarın noterde sorucam
yarına kadar cevap alamazsan ben belirtirim sana aynı bende aynı durumdayım dayımın üzerine alıcam kendi arabamı sattım kücük geliyordu simdi istanbuldan % 90 üzeri engelliden engelliye alıcam vasinin yanımda gelmesi gerekiyor mu onu da bilmiyorum vasi 51 yasında ve engelliye bakıyor insallah gerekmiyordur vekaletle halledilir

Şimdiden kolay gelsin. İnşallah kolay bir şekilde halledersiniz. Sonucu burada yazarsan sevinirim.

Aracın nereden alındığının hiç bir önemi yok

Noter vasi olmadan işlem yapmaz (ve unutmayın, vasi atanmışsa, araç alımı için de mahkemeden karar çıkartmanız şatr)

Aracın kullanımına dair bir kısıtlama yok. Herkes kullanabilir

Not: Aracı satarken de mahkeme kararı lazım. Ve mahkemeler satış için genelde izin vermezler

OturanBoğa;

Vasi babam mahkeme kararı var. Ayrıca araç alabilir diye bir mahkeme kararı dahamı çıkartmamız gerekiyor. Tam anlamadım.

Evet vasi kararından ayrı olarak aracı alırken ve satarken hakimden izin almanız gerekiyor.

KKELEBEKK;

Teşekkür ederim. Peki tam olarak prosedür nasıl işliyor. Adliyeye gidip ne yapmamız lazım. Bilgi verirseniz sevinirim.

Vasi hakime gidip araç almak istediğini söyleyecek, hakim değerlendirip karar verecek...

Üst Alt