Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%92 oranında raporum var. Emeklilik başvurum reddedildi. Ne yapmalıyım?

naifpolat

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Koah % 80 kalp yetmezligi % 50 hipertansiyon % 20 ve sonuç olarakta özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kayıp oranı % 92 olarak rapor aldım fakat saglık kurulu emekli olamzsınız diye red cevabı verdi bende ankara saglık kurumuna baş vuracam acaba sonuç neolur

Kalp hastalığınız için --- raporda yazan şekli ile ---hastalığınızı tam olarak yazabilirmisiniz ? Bende kalp hastasıyım (HİPERTORFİKKARDİYOMİYAPATİ) ve bende emekli olmayı düşünüyorum . . .

Birde buradaki arkadaşların size tam olarak yardımcı olabilmesi için ; işe giriş , pirim gün sayısı ve hangi statüde pirimleriniz ödendi gibi ayrıntıları da yazarsanız daha net cevaplar alırsınız . . .

belirtilen hipertansiyon klas.ll + kalpyetmezligi klas lll + koah evre lll işe başlama tarihi 01.08.1994 ödenen primgün sayısı 5823

Malulen emkiliğe başvurdunuz ve sanırım SGK reddetti? Böyle ise, evet, red kararına karşı itiraz edin. Maluliyet cetveli'Ne göre malul durumda iseniz itirazınız kabul görecektir.

Ama bu arada elinizde bulunan raporla defterdarlığa gidip sakatlık indirimi için başvurun. Oradan elde edeceğiniz sakatlık indirimi size erken Yaşlılık emekliliği hakkını sağlar. Malulen emeklilik itirazınız kabul görmezse, sakatlık indirim hakkınıza istinaden sgk'ya bu sefer erken Yaşlılık emeklilği için başvurun. Yüzde yüz emekli olursunuz.

2008_oncesi.PNG

buğün vergi indirimi ve ötv için maliye ye gittim raporunuzda %92 yazıyor ama sürekli yazmıyor dendi yeni bir rapormu çıkarayım diye sordum okadarını biz bilmeyiz dediler nereye başvurmam lazım bilen varmı arkadaşlar teşekkürler

verdigi cevaplar için ayrıca oturan boğa (bülent) kadeşime teşekürler

raporda özellikle bir süre kısıtlaması yoksda, o rapor süreklidir zaten.

Sakatlık indirimi alır alımaz emekliliğe başvurun...

sayın bülent kardeşim aynen ötv indirimi için hastaneye başvurdum sekreter bayan 2 gun sonra gelin size olumlu yada olumsuz cvp verecem dedi 2 gun sora gittiğimde hocaya sordum raporunuz olumludur en yakın zAMANDA cıkaracağız 3 adet fotograf benden aldı simdi gelecek cevap ne olursa olsun sizinle paylaşıcagım diğer engelli ve özürlü kardeşlerime yardımcı olmak amacı ile sizede tekrar teşekkur ederım bu konularla ilgilendiğiniz için her zaman bilgi paylaşımına hazırım saygılarımla

arkadaşlar %92 lik raporuma ankaradan da red cevabı geldi gerekçe olarakta %60 vücut kaybınız olmadıgı için kanunen malul aylıgı baglanamaz ama ben hastaneden rapor aslını talep ettim raporda özür öranı %92 agır özürlü EVET süreklidir EVET rapor geçerlikik süresi SÜREKLİDİR ibaresi var bu nasıl bir devlet politikasıdır veya hatayı yapan kim anlamadım ama yarın mahkemede dava açacagım bakalım sonuç ne olacak yine yazacam

bu kanuda emsal teşkil edecek mahkeme kararı olan varsa ve bana yardıcı olursa sevinirim

raporumu ve evrakları vergi dairesi başkanlıgına götürdüm vergi indirimi belgesi almak için çalıştıgın iş yerinden çalıştıgınıza dair yazı getirin dedi ama ben sgk ya çalışamadıgım için 16.02.2012 tarihinde baş vurmuştum yani 11 ay önce yeniden işe başlarsam 1 gün bile olsa GEÇTİGİMİZ 11 AYIN MAAŞI YANIYORMUŞ

Param yok ama kredi ile bugün araba içinde baş vurdum bakalım nolacak

arkadaşım, vergi indirimi alabilmek için mutlaka ssk'lı çalışıyor olman şart, çalışırken işyerinden alacağın çalışma belgesi ve raporunla ilgili vergi dairesine başvuru yapacaksın, sonuç işyerine bir yazı ile bildirilecektir.vergi indirimi aldınmı şartların tutuyor emeklilik için müraccat edebilirsin.

Peki emeklilik için basvurduk ve kabul edıldı dıyelım..ve emeklıyken calısıncada para kesılıyormus?bu tahmını ne kadar kı?Bu para sırketın odeyecegı maastanmı kesılıyor yoksa emeklı maasından mı?ne kadar kesılıyor bı tahmını olan varmı?

vergi indirimiyle emekli olmuşsan iş yeri gerekli primleri yatırır maaşından gözle görünür bir kesinti olmaz emekli maaşınıda normal maaşıda alırsın bir sıkıntı olmaz

tesekkur ederım..allakasi..

arkadaşlar belki birinize yardımcı olamak ve bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla yazıyorum çünkü sorun birimiz için degil hepimiz içindir 30.01.2013 tarihi ile %92 olan raporum ile ötv indirimli arabamı teslim aldım ama herne hikmetse sgk hala beni emekli etmedi ve 30.01.2013 tarinde avukatım iş mahkemesinde dava açtı gelişmeleri yine yazacam

Üst Alt