Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%91 raporlu kişi en erken ne zaman emekli olabilir?

kadir212

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
0
selam arkadaslar sizden bilgi almak istiyorum %91 raporlu birini nasıl emekli yaparım ? daha önce ne 2000 yıllarında bağkur u iptal edilmiş hiç pirim ödememiş bugüne kadarda hiç calişmamış ağır özürlü ve yaşida şuanda 61 emekli yapmam için ne yapmam lazım ??

İptal edilen Bağkur tekrar açtırılabilir mi?

2002 bağkur borcu yüklü miktarda cıkan biri bağkur iptal ettirmiş şimdi bu iptal olan bağkuru tekrar actırmak mümkünmü arkadaslar yardımcı olursanız sevinirim bunun icin ne yapmam lazım ? ve bu kişi şimdide sağlık raporunda zihinsel engelli %91 raporlu ???

bir dilekçeyle bütün borcunu ödemek kaydıyla silinen günlerini tekrar kazana bilir

Borç iptal edilemez ama 2007 yılında çıkan afla 5 yıl ve üstü borçlar silindi ..o dönemde silinen borçlar ve günleri geri alamıyoruz malasef....bunu bir arkadaşım için bağkura sormuştuk...

İlk sigortalı olduğu tarihte malul durumda değil ve fakat bugün maluliyet cetveli'ne göre malul durumda ise, 1800 gün primle malulen emekli olabilir.

Askerlik yapmışsa bu süreyi borçlanabilir. Ayrıca Baükur'a borcu varsa, borçlarını ödeyip prim gününü yükseltebilir...

anladım bugune kadar hiç pirim ödemedi ve zihinsel engelli olduğu için askerlik yapmadı cürüğe ayrıldı suanda yaşı 61 ve iptal ettirdiği bağkuru yeniden actırmak mümkün mü bütün eskiye kalan borçlarını ödersem hemen emekli olma sansı varmı ?

tşk arkadaslar şimdi bağkurla ilgili yere soracam ve iptal olan tarihle tekrar acacam ve eskiye dair ne kadar borc varsa hepsini ödedikten sonra % 91 raporla hemen emekli olabiliyormu ?

Eğer bağkur borçlarını ödemek mümkünse, evet, emeklilik için aşağıdaki tablo geçerlidir.

bagkur.PNG

emeklilik

anladım abim peki bu raporun avantajı ne onu anlamadım ?? beş sene erken mi emekli oluyor ??? bugüne kaar hiç pirim ödemedik faizle mi toplu para isterler ?? nerden baksan 1995 yılında bağkur kaydı olması lazım ...

Evet, erken emeklilik hakkı doğuyor. En önemli kazanım bu.

Üst Alt