Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%91 engelliyim, malulen emeklilik için başvurdum. Süreç nasıl ilerleyecek?

surer01

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
3
Arkadaşlar memurum hizmet yilim 22 yil 8000 e yakın prim sürem var yuzde 91 engelliyim malulen emeklilik icin kurumum kanalıyla sgkya engelli saglik kurulu raporum gönderildi dys sorgulama yaptığımda evrakimin 20 mayıs tarihinde sgk kamu görevlileri emeklilik daire başkanlığında bulunduğu yazıyor süreç nasil işliyor emeklilik ne kadar surede onaylanabiliyor bilgisi olan arkadaşlardan bilgi alabilir miyim

Aslında süre biraz geçmiş bile olabilir.

İlk soru başvurduğun rapor son 6 ay içinde mi alınmıştı. Eğer hayırsa verilecek cevap raporunu yenilesin yeniden başvursun olacak.

Son 6 ay içinde alınmış bir rapor ile başvurduysan, Raporundaki engel olan hastalıklara bakılacak
Burada SGK ek-1 hastalık listesi olarak yayınlanan listedeki hastalıklardan birine sahip iseniz en yüksek oranlı olan tek hastalık değerlendirilecek.

Bu süreç 1 ay süren de oldu 1 yıl süren de oldu. Ama kamuda aktif olarak çalışanların sürecinin çok daha hızlı sonuçlandığını söyleyebilirim.

Engelli raporumu yeniledim kurumum yeni tarihli raporumu gönderdi şuan kamu görevlileri emeklilik daire başkanlığında gözüküyor evrakın ancak bir ilerleme yok engelim kronik böbrek yetmezliği diyaliz hastasıyım yüzde 91 engel oranım var sizin surec kaç ay sürmüştü

@surer01, sgk ek 1 ağır düzey engel kısmına giriyor engelim

benimki çok karışık olduğu için 4 yıl sürdü.

ama en son raporu alıp gönderdiğimde
25 Aralıkta raporu çıkartıp 12 Martta emekli oldum.

@surer01, geçmiş olsun bende diyaliz hastasıyım geçen sene emekli oldum 4 ay sürmüştü kamu çalışanı için nasıl bir süreç olur bilmiyorum ama özel sektörde 4 ayda bitti süreç. Bu arada şimdiden bilgin olsun her sene kontrol muayenesine gideceksin heyete ve bu da aynı sürecek, şu anda benim kontrol muayenesi yapıldı 5 martta heyete girdim ve hala süreç devam ediyor

Üst Alt