Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90'dan fazla olduğunu tahmin ettiğimiz felç-yatalak hastamız için indirimli araç..?

Konular
25
Reaksiyonlar
4
Merhabalar,
Babaannem felç ve yatalak.Aynı zamanda akli dengesi tam olarak yerinde değil.Biz de kendisi adına bir otomobil almak istiyoruz.Oğlu yani babam , vasi olarak alabilir sanırım..
Her ne kadar banka işlemleri için Vasi babam olsa da Babaannemin bir heyet raporu yok..
Öncelikle heyet raporu mu alınması gerekiyor ? Kendisi evden çıkamıyor ve altı bağlanıyor.Hasta Bezi parası ve ilaçları için rapor düzenlenmişti onlar var elimizde. Ancak araç için çıkarılması gereken heyet raporunda bunlar bi fayda sağlar mı ?
Kendisinin hastaneye gitmesi mümkün değil. , veya çok zor..
Bu konuda ne yapabiliriz , fikir danışmak isterim..Ayrıca eğer indirim sağlanırsa yüzde kaç indirim alacağız ?

Haziran ayından itibaren indirim oranı yükselecek söylebntileri var bunun aslı nedir ?

Tesekkur ederim Saygılarımla..

1- Mutlaka işgücü kaybını belirten % 90 (veya üzeri) bir heyet raporuna ihtiyacınız var.
2- Babanızda vasilik belgesi varsa; babaannenizin raporu ve vasilik belgesi ile beraber ÖTV indirimli araç alabilirsiniz.
3- ÖTV indirimi; aracın çıplak fiyatı üzerinden % 37'dir.. Sonra ona % 18 KDV eklenir.
4- Söylentilere kulak asmayınız.

sanırım evde sağlık raporu veren hizmet var .ama emin değilim .google da yazan 444 38 33 nolu telefonu bir dene.

Vasi ataması yapan hakimden araç alımı için izin alınması lazım. Hakim izin vermeden vasi araç alamaz ve satamaz.

Bu izni aldıktan sonra Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden % 90 ve üzeri orana sahip durum bildirir rapor almanız lazım.

Kişi hastaneye gidemiyorsa il sağlık müdürlüğü aracılığıyla eve doktor gelmesini isteyebilir. Ama heyet raporu bu yolla verilir mi, bilmiyorum. İl sağlık müdürlüğüne gidip sormanız lazım...

Cevaplar için çok teşekkürler. KDV indiriminden de bahsediliyor diye duydum ve okudum bazı yerlerde ama Haziran ayı itibariyle diye geçiyordu..Yanlış mı biliyorum acaba , bi de KDV geri istenebiliyormuş-ödeme yapılabiliyormuş diye de duydum..Bunların aslı astarı var mıdır bu konuda bilgisi olan varsa paylaşabilir misinz acaba ?

%90 raporunuz olur ise hasta yakınları kullanabilecek şekilde araç alabilirsiniz. ÖTV indirimi %37 dir KDV indirimi malaesef olmuyor. Mahkemeyede verseniz red cevabı alır hem kendi mahkeme masraflarınız hemde vergi dairesi mahkeme masraflarını ödemek zorunda kalırsnız.
Engelli araçlarıyla ilgili bir çalışma oldugu doğrudur. Ama ne zaman netlik kazanır bilinmez.

Üst Alt