Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 90 zihinsel engelli üzerine kayıtlı araci kimlerin kullanacagina dair..?

Onurgk

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
engelli kuzenim adina arac aldigimizda araci kimler kullanabilir. Anne babasi kullanamadigindan ben kullanicam.
Teyze oglu olarak 3. Derece yakin olmuyorum bildigim kadariyla.
Bu yonetmelige dair degisiklik yururluge girdimi ?
Bugun bir polis arkadasa sorduk teyze oglu yok dedi ama o da emin degil.
Bilgisi olan yardimci olursa sevinirim.
tesekkurler.

Onurgk Siz daha araç almadan kullanma peşine düşmüşsünüz . İlk sorunun cevabı %90 ve üzeri özür ile alınan araçları herkes kullanabilir keşke bu konuda düzenleme gelsede tekrar 3. kan hısımları olsa neyse . Zihinsel engelli birey adına araç alımı elinizde gerekli doneler yok ise çok uzun ve genelde olumsuz sonuçlanan bir süreçtir

Bisey pesine dustugumden degik anne babasi kullanamadigindan soyledigim gibi annesi ihtiyaci oldugu icin benden yardim istedi. Benim konu hakkinda bilgim olmadigi icin sizlerden yardim istedim.
Benim arac sikintim yok. Fakat araci kullanan ben, komsulari, veya diger kuzenleri vs. Kullanmak durumda olabilir.

Onurgk Ekonomik durumlarını bilmiyorum ama borca girip bir araba alınacak ve her önüne gelen kullanacak ise başınıza bela alırsınız , Allah korusun engelli araçları ile kaza yapıldığında kasko süreci çok sıkıntılı ve bilgisiz ve alakasız biri ile yaşanır ise hakkınızda çok olumsuz sonuçlar doğabilir . 5 yıl sonunda satılıp kar amaçlanıyor ise buda mantıklı bir durum değil

Üst Alt