Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 ve üzeri raporu olan 18 yaş altı biri üzerine araç alınabilir mi?

hashanozkan

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar.benim merak etiğim; % 90 ve üzeri engeli olup da 18 yaşını doldurmamış birinin üzerine ötv indiriminden yararlanılarak araç alınabilir mi?

Teşekkürler...

Ek olarak, eğer kişide zeka geriliği vs. varsa, bu durumda araç almak için mahkemeden vasi atanmalı ve yine mahkemeden araç alımı için izin alınmalı

Evet kişi down sendromlu.Zeka geriliği var yani.Mahkeme işleriyle uğraşmamız gerek anlaşılan.Peki süreç nasıl işler,hemen çıka rmı bu karar,ilk olarak nereye başvurmamız gerek bu iş için? Beni bilgilendirebilir misiniz..

Hakime göre değişiyor. Bazısı hemen onaylıyor, bazısı töbe izin vermiyor... Rapor alıp mahkemeye başvurmaktan başka bir yol yok.

Bu konuyla ilgili olan yönetmeliği paylaşa bilirmisiniz?

Teşekkürler...

Yaa bu arada ben bu konuyu açarken önemli bişi atladım sanırım.Zeka geriliği varsa mahkeme kararıyla vasi atanması gerekiyor dediniz ya.Babası vefat etti,annesi onun otomatik olarak vasi si sayılmaz mı?Annesi araba alamaz mı yani onun üzerine?(Mahkeme ile uğraşmadan)

Anne-baba doğal vasi de olsa araç alımı söz konusu olduğunda hakim kararı şart diye biliyorum. Bunu noterden veya vergi dairesinden sorum teyit edin. Çünkü çok da emin değilim.

Üst Alt