Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 ve üzeri raporlar ıle ötv indirimli araç alma aşamalarını bilen var mı?

Balthazard

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. Annem kanser hastası ve %93 sürekli raporu var. Ben komşu ilde görev yaptığım için babam, kardeşim ve eşi (kızkardeşim olsa bu karate olur) ilgileniyor. Ben ozellikle her 21 günde bir kemoterapi tedavisinin devam ettigi ankarada yaninda olmaya calisiyorum. Şubat tatilinde 10 gün ışın tedavisi aldi ve arabasiz olmanin sikintisini çok hisettik. Annemin durumu maalesef Su siralar kötü, her 3-5 günde bir acil ve arastirmada olmakdayiz. Ben 2005 yilinda gecirdigim bir lass yuzunden araba kullanmiyorum.tabiri cqizse arka koltuk harici arabayi gormuyorun bile. Bu yuzden kardesime benimde yapacagim katkilarla ötv indirimli arac almak istiyoruz. Ama ne yapmamiz gerektigini bilmiyoruz. Bilen arkadaslardan yardimlarini bekliyoruz.

Normal araba alım işleminden farkı yok. Bayiye gidip 1,6cc aşmayan istediğiniz marka/model arabayı alabilirsiniz..
Bayi sizden sadece raporun 2 adet noter onaylı örneğini ve plaka işlemleri için annenizden vekalet alır...
Teslimat sırasında da ruhsat sahibi olarak yine anneniz bikaç imza atar...
Ve bu arabayı ehliyeti olan herkez kullanabilir...

Teşekkür ederim, sagolun. Vasilik, Mahkeme vb. durumlar var site dusunmustum.

vasilik alınacaksa mahkeme kararı gerekiyor. Ama anneniz vasilik gerektirmeyecek ve işlemleri yapabilecek durumda ise; Limooni kardeşimizin dediği gibi olur. Gidersiniz bayiiden normal araç alır gibi alırsınız. ÖTV.den düşer.

Bayii raporunuzu maliyeye gönderir arabadan ÖTV düşülmesini sağlar ve size satar. İş biter..

Ancak anneniz işleri yapamayacak durumda ise mahkeme kararı ile vasi tayin etmeniz gerekiyor. Mahkemeden hem araba alır hem satar ilamı alın bence. Hem alırken ileride hems atarken sorun yaşamayın derim.

Ben vasilik için bas vurdum bekliyorum inşallah hakim hastaneye hava le etmez pazartesi günü halimle yüz yüze görüşüp araç aldigimi parasini ödediğini
Ve sadece vasinin kaldigini soyleyecem insallah verir

Üst Alt