Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 ve üzeri alınan ÖTV'siz aracı kimler kullanabilir?

yunus.emre

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Evet arkadaşlar bu konuda EGM son noktayı koydu aşağıdaki gibi;

22.03.2015 tarihli başvurunuz incelenmiştir.

Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 53 üncü maddesinde yapılan değişiklik ile (09.09.2011 tarih ve 28049 sayılı Resmi Gazete53 üncü madde (e) bendi), yurt içinden satın alınan özel tertibatlı araçların (otomatik vitesli araçlar dahil) veya %90 ve üzeri engelliler adına tescil edilen özel tertibatı olmayan araçların sahibi dışında, aracı kullanmaya yeterli sürücü belgesine sahip herhangi bir kişi tarafından kullanılması mümkün hale gelmiştir. Yukarıda açıklanan durum, 81 İl Emniyet Müdürlüğüne gönderilen 12.09.2011 tarih ve 181166 sayılı talimatta detaylı olarak açıklanmıştır. İyi günler dileriz.

Ayrıca: http://www.engelliler.biz/forum/oze...erin-kullanabilecegine-dair-bilgi-burada.html

yeterlilikten kasıt h ehliyetmi yoksa otomobil kullanılabilen tüm ehliyet sınıflarımı ?

Evet, burada ucu açık bir durum var. Bu aracı H sınıfı ehliyeti olan bir kişi de kullanabilir mi ?

hocam herhangi, bir kısıtlama yok B sınıfı ehliyeti olan %90 ve üzeri ÖTV siz alınmış aracı kullanabilir yalnız %90 ve altı alınan H sınıfı ehliyetle kullanılabilen araçlardaki kısıtlama nedir bilemiyom

bu kanunun için en güzeli emniyete gidip 90 altı tertibatlı araçlarda bulunan engelli harici kullanamaz ibaresini kaldırtmak gerekir veya 2 el araç alanlar veya tertibatlı araç alacak olanlar varsa bu kanun gereği ruhsatlarına şerh düşmelerine engel olsunlar ayrıca emsal olur

bız yenı arac aldık 190 raporlu bı krdesımıze tertıbatsız duz vıtes babası ve ıkı abısı kullanıyo bsınıfı ehlıyetlerıyle

%90 ve üzeri ötv siz alınan araçlarda problem yok fakat H sınıfı ile alınan bir aracı sahibinden başkası kullanamamakta sıkıntı burda

hıh oda basımıza geldı polıs ınsaflıysa seslenmıyo yoksa skıntıı

sol kol problemım var gecenlerde esımın arabasını kullanırken polıs yakaladı=) benım ehlıye baktı tertıbatlı yazıyo ın assa 1550 yazdım sana arabanıda bagladım dedı eywah dedım ruhsatı aldım wardım yanına esım hamıle gozunu sewıyım dedımm senden yedıgım ceza onemlı degıl esım ewe gıdınce benı çenesıylen oldurur dedım gbt sorgusu yaptı gıt bıdaha gormeyım senı dedıı:) islem yapmadı allah razı olsunn:)

önemli yardım .!

arkadaşlar öncelikle merhaba biz 1 hafta önce %99 raporla tertibatsız ötv den muaf araç aldık fakat sizlere birkaç sorum olcak

1.bu aracı 3. derece kan akrabalarına kadar kullanım izni var fakat bizim ruhsatta isim yazmamakta sadece %99 engelli yazmaktadır sizce trafik polisleri problem çıkartır mı ? yazdırmalımıyız ?
2.engelli kişi 8 yıldır bitkisel hayatta ve bakımlarını biz yapıyoz fakat trafik polisi araç trafiğe çıktığında araç içerisinde engelli kişininde bulunma zorunluluğu olduğunu söyledi böyle saçma bir uygulama gerçekten var mı ? teşekkürler

1. kullanır, problem çıkmaz... Çünkü tertibat yok...
2. yok... Vasisi kime izin vermiş ise sorunsuz kullanır...

Torun olmanıza bakmazlar, Herkes kullanır... Yeter ki vasisi izin versin.

Normalde sizin korkunuzun asıl kaynağı şu:
"Ruhsata sahibinden başkası kullanmaz yada "isimleri yazılı kişilerden başkası kullanmaz" gibi yazılı ibreler.. Sizinki araç ruhsatta o tür yazı olmadıkça sıkıntı olmaz.

Mr.No

Benim korkum engelli neden aracta yok olmasi lazim demeleri hocam

Hocam orda bir sıkıntı yoktu hakim izin verdi ve araci aldik

Sıkıntı çıkaran tiplerde ille de olacak, yoksa bu memlekette hiç bir fıkra üretilmez zevkimiz rahatımız batar.
Işık ihlali nedeni ile çevriliyorum. Ceza yazacak tabii eşşek kafam razı..
Ehliyete bakıyor H sınıfı ruhsata bakıyor kardeşimin.. hoop hemşerim yassssahhhh..
niye H sınıfı ehliyetin var diyor. eee nolacak dedim.
özel donanım nerede bunun diyor. Yok ki bildiğin manuel vites araç..
çekici çağırıyor bizim aynasız kurallardan kendince emin.
O zaman altına not düş isim yaz gerekçe yaz dedim. Niye der gibi baktı..
Bende sağır adama ne gibi özel donanım gerek dedim.
Afaldı emin değilseniz amir ile mutlaka görüş bilgilen dedim. Bir saat değil tam 6 saat bekledim.
Cezam kırmız ışık ihlali.. Yaz gitsin dedi ama dinlemiyor Nuh der peygamber demez.

Sonuç Valiliğe şikayete gittim gerisi o aynasız düşünsün. Cezaya gelince komple iptal...
DiPNOT: ÖTV.siz itinalı araç değil de H sınıfı ehliyet bile başa bela...

Merhabalar,sağ gözüm %100 görmüyor sol gözüm %60 görüyor salı günü heyete çıkmak için doktor kontrollerine gideceğim fakat size 2 sorum var cevaplarsanız çok sevinirim.1-Özür oranım kaç olur tahmininizce?
2-Eğer özür oranım %90ın altında olursa,arac nasıl kullandıracağım? Çünkü gözler için tertibat yaptırılmıyor veya ehliyet alamıyorum çünkü göremiyorum.Nasıl bir çözüm bulunabilir bu duruma? Çok teşekkürler.

Benim ruhsatta sadece %99 engelli yaziyor 3. Kisilere kadar kullanabilir veya baska bir sey yazilmamis problem olurmu ki ?

Sizinde gözden dolayımı engeliniz acaba yunus bey?

Yok hocam ben engellinin torunuyum engelli yatalak hasta onun uzerine alindi arac

batak6
Monoküler için tek gözde tam görme kaybı varsa diğer göz sağlam olmalıdır, ehliyet alamazsınız.
yunus.emre
Sorun yok, %90 üzeri rapor ile alınan aracı herkes kullanır akrabalığa bile gerek yok.

Üst Alt