Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90' üzerinde raporla aldığım 5 yılı doldurmuş aracımın satışını nasıl yapabilirim?

murat-63

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
öncelikle herkeze selamlar, sorum şu %90 raporumla ötv den yararlanarak aldığım aracımın 5 yılı dolmuştur, pazartesi günü bir arkadaşa noterden vekalet vericem, bu arkadaşta şehir dışındaki sağlıklı bir kişiye aracın satışını yapıcak, noterde herhangi bir sorun çıkar mı, satış esnasında ötv ' yi geri istemeleri söz konusu olur mu, benim nekadar masrafım gider, almak istersem satış sonrası hemen yeni bir araç alabilirmiyim veya belli bir süresi varmıdır, son olarakta aracın satışını gerçekleştirdikten sonra aracın üzerimden düşmesi için herhangi bir kuruma başvurmam lazım mı yoksa satıştan sonra araç üzerimden otomatik düşer mi ?

Bilir kişilerden acil cevaplarını bekliyorum, şimdiden teşekkürlerimi sunarım, saygılar.

benimde 2 yıl sonra doluyor mesajım bulunsun bende merak ettim

Yurtiçinden almışsanız aracı ÖTV istemeleri söz konusu olamaz 5 yılı dolduğu için..Aracın kayıtlı olduğu vergi dairesine aracın satış şerhini sildirmelisiniz sadece başka bir işleme gerek yok, noterden satış, ruhsat değişimi ve varsa plakadaki damganın çıkartılması: http://www.engelliler.biz/forum/ozel-donanimli-otomobiller-motorlu-araclar-h-sinifi-ehliyet/78463-plakadaki-damgayi-kaldirtmak-ve-ozurlu-park-kart-almak-icin-evraklar-ve-islemler.html

Yine yurtiçinden almışsanız evet 5 yılı dolduğu için aracınızın yeni araç alabilirsiniz..

Gelişmeleri ve sonucu buraya da yazar mısın lütfen, güncel bilgi yararlı olur herkes için..

Merak ettiğim konu şu soru: aracı birine vekaletten sattırılacak. Ancak araç engelli üzerine kayıtlı ve özel tertibatlı olabilir. Bu durum acaba diyorum ileride bir sıkıntı yaratmaz mı?

Yani demek istediğim henüz satışı verilmemiş bir araç ve vekalet ile şehırdışına gönderilecek, satılacak. bu aracı kullanacak biri engelli değilde yada ruhsata yazılı isim değilde başkası. Mümkün mü acaba?

Aracı yurtiçinden sıfır almıştım, bilgilendirmeniz için çok tşkler, satışı gerçekleştirdikten sonra diğer arkadaşlarımızın da faydalanması için tüm detaylarıyla buraya yazıcam, tekrardan tşkler.

Ben 2006 yılında %90 üzeri raporumla almış olduğum aracımı 2011 temmuz ayında noterden satışla normal birine devrettim .. hiç bir yere başvurmadım satarken noter kontrol etti vergi dairesinden onayı alınca satışı gerçekleştirdi .. hemen 1 ay içerisinde yeni ötv indirimli aracımı aldım .. şimdi plaka sorgulamadan baktığımda eski plakam 2000 model bi araçta görünüyor ve üzerinde herhangi bir hak mahrumiyeti yok .. sanırım emniyet plakayı normala çeverip başkasına tahsis için sunmuş vatandaşın biride almış ..

Üst Alt