Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

90% üzeri raporla alınan araçta ortopedik engelli ve vasi farkı var mı?

teknolojik

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
Bir Youtube videosu izledim.

90% üzeri rapor ile araç almak ikiye ayrılıyor. Vasi yoluyla alma ve ortopedik engelden dolayı alma diyor.

Vasi yoluyla alınırsa engelli araç içinde olmasa bile ruhsata işlenen 2 kişi aracı kullanabiliyormuş ama ortopedik engelli raporu ile alınan aracı ruhsata işlenen 2 kişi bile engelli araç içinde değilken kullanamıyormuş

Bu doğru mu ?

qi8y9fu.jpg

Her kafadan bir ses çıkıyor yaa. Şimdi bana gelelim birde.
1. %97 engelli raporum var ve nasip olursa eylül ayında araba almayı düşünüyorum. Eşim yok babamla birlikte yaşıyorum. Arabayı aldıktan sonra şehir içi yada şehir dışı farketmeden benim üstüme olan arabayı babamda kullanabiliyor değil mi?
2. B sınıfı ehliyetim eski şuanda 2016 da aldım. Arabayı alırken ehliyet sorun yaratmaz değilmi. Eski Ehliyet üzerinde sadece gözlük yazıyor. Ortopedi sorunum yok. Yenileme yapacağım zaman uğraştırmaz değilmi.

Forum eski düzenini kaybediyor yavaş yavaş. Psikolojik hastaların yoğunluğu ve durmadan başlık açıp saçma saçma konu açmaları baya bir etkiledi bu forumu. Kimse yardım amaçlı konuyu okuyamaz hale geldi resmen...

Teşhis doğru, tedavi yanlış

Engellilerin en çok merak edip paylaşım yaptığı haklar ellerinden alındığı için foruma ilgi azaldı.

- ÖTV ile araç alma, yerlilik sınırı, kullanıcı sınırlandırılması

- emeklilikte balthazard uygulamasının tamamen kalkması.

- engelli maaşlarının hem düşük kalması hem sdyv larınca sürekli ret verilmesi.

- ekpss de alımların yok denecek kadar azalması

ötv li araç alımını sadece engelliler takip etmiyordu, engelli yakınlarının da en çok rağbet ettiği konulardı.
engelli maaşı ve evde bakım parası da rağbet gören konulardandı diye tahmin ediyorum.
engellilerinde en çok merak ettiği emeklilikti sanırım balthazard olmaması, vergi indiriminin de kaldırılması

özetle sanki konuşulacak, paylaşılacak konularda azalma olunca böyle olmuş olabilir gibi sanki. bilemedim altan bilemedim.

Üst Alt