Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 üstü raporlu aracı kimler kullanabilir?

ahkat24

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,

Anne veya babanın üzerine alınan aracı bizlerde kullanabiliyormuyuz ? Pratikte çevirmelerde sorun oluyor mu ? Raporlu kişinin araçta bulunması gerekiyormu ?

Aynı şartları taşıyan araç sahibiyim. Ruhsatta 3. Drece kan bağı bulunanlar dahil kullanır yazıyor yani siz kardeşiniz vb kullanabilir. Hastanın yanınızda olması şart değildir.

% 90 ve üzeri raporlu kişi adına alınan aracı -istisnasız- herkes kullanabilir. Bu konuda hiç bir kısıtlama kalmadı. Bunun aksi bir ibare varsa ruhsatta, emniyet'e gidip o ibare çıkartılabilir.

Sayın @OturanBoğa

Sayenizde bende öğrenmiş oldum. Çok teşekkür ederim. Acaba hangi kanun yönetmelik vb. İle düzenlendiğini biliyor musunuz? Ona göre bende gidip düzelttirmeye çalışacağım.

Sayın @KKELEBEKK

Bilgi ve yönlendirme için çok teşekkür ederim.

trafik mevuzatının 54 maddesinde böyle bir açıklama var burdan anladığım herkes kullanamıyor.

ç) Özel tertibatı olmayıp, özürlülük derecesi % 90 ve üzeri olan malul ve engelliler tarafından Özel Tüketim Vergisinden muaf olarak bizzat ithal edilen araçların tescil belgelerine ve bilgisayar kayıtlarına, "Araç sahibi özürlü kişinin kanuni mümessili ile üçüncü dereceye kadar kan ve sihri hısımlarından bir sürücü veya noterce düzenlenmiş iş akdine bağlı olarak istihdam edilen bir sürücü tarafından kullanılması zorunlu olup, beş yıl içerisinde Özel Tüketim Vergisi ödenmeden devri, satışı, hibesi, intifasının mülkiyeti muhafaza kaydıyla veya sair şekillerde akden devri, tasarruf hakkının vekâletname ile devredilmesi, kiralanması, ödünç verilmesi yasaktır." şeklinde şerh konulur. Ayrıca ithal araçların gümrük şahadetnamelerinde, yukarıda belirtilen şerh dışında varsa diğer şerhler de tescil belgesine işlenir.

o ithal edilen araçlar, e'de bu maddesi kaldırıldı. Verdiğim linkte kaldırılmış bölümleri yer alıyor.

evet e maddesinde yazıyormuş teşekkürler.

bülent bey eşimin halası oğlu adına % 90 engelli araç almak istiyoruz tek bir abisi var oda şehir dışında çalışıyo bizde ilgileniyoruz sıkıntı çıkar mı cevap yazarsanız sevinirim

Alabilirsiniz aracı ve herkes kullanabilir sıkıntı olmaz

noterden muvakkatname taahütname ve vekaletname istediler ruhsatta isim yazmıyoo anladığım kadarı ile peki polis durdurduğunda nasıl ispat edilecek bu 3. derece olayı TEŞEKKÜRLER

engelli araçlarını önceden 1-2-3- derece olarak nötere araç almaya gittigin zaman belırlı kişileri yazdıra biliyordum bu durum tamamen ortadan kaltı sorun yok artık herkes kullanabılır araç iem ve ibb kayıtlı olmaz sartıyla

umarım benım kullanmamda bi sıkıntı cıkmaz kazasız belasız

polis felan durdurunca bakıyo mu akraba olup olmadığına

Üst Alt