Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 üstü ile yurtiçinden alınan engelli aracını kimler kullanabilir?

octoberrr

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
0
merhabalar, %90 ve üstü rapor ile ötv den muaf YURTİÇİNDEN alınan arabayı herkes kullanabilir diye biliyorum. (Sanırım, 3. dereceye kadar akrabalık sınırı YURTDIŞINDAN alınan araçlar için geçerli.)1 mayıstan itibaren eskiye dönülüp sınır getirildiği söylenmişti, bilgisi olanlar yazarsa sevinirim, teşekkürler.

Yok öyle bir şey,geçenlerde düzeltme yaptılar ama bu kurala hiç dokunmadılar. Yine %90 ve üzeri olan kimselerin aracını şöförlüğü ve yeterli ehliyeti olan her kes kullanabilir.

novandan,

Özel tertibat olmayan,%90 üstü engelli rapor indirimiyle alınan araçlarda,17 Nisan 2015 tarihindeki değişim ile 3.derece akrabalık sınırlandırılması getirilmedi mi?

berk_alay;

hayır, aracı herkes kullanabilir. %90 altı engelliler için geçerli..

aynen öyle sınırlama getirilmiş, demek ki herkes kullanamayacak. Araç sahibi engelli kişinin eşi, kanuni mümessili ile üçüncü dereceye kadar kan ve sıhri hısımlarından bir sürücü veya noterce düzenlenmiş iş akdine bağlı olarak istihdam edilen bir sürücü tarafından kullanılması zorunlu olup.. diyor.

Sizi de çok rahatsız ettim ama son bir şeye daha sorsam..

Onu ruhsata işletirken nasıl belirtmemiz gerekiyor? Yani size zahmet kısaca anlatabilir misiniz?

Trafik tescil de belirticeksiniz, aracı alırken kanun daha yeni trafiğe sorsanız daha iyi detaylı bilgi verirler herhalde...

Tamamdır,ilgilendiğiniz için çok teşekkürler...

bu sınırlama YURT DIŞINDAN İTHAL araçlar için geçerli, E şıkkında YURT İÇİNDEN SATIN ALINAN araçlar için böyle bir uygulama olmadığını sadece 5 sene satışın yasak olduğu söyleniyor.. E şıkkında 3. derece akrabalıktan bahsetmiyor.

sizin yorumunuz?

Son düzenleme:
@octoberrr

Peki burada neden böyle diyor? %90'nın üzerindekilere 3.dereceden diye sınırlandırma getirilmiş diyor.Ayrıca bu uygulama 1 Mayıs'ta yürülüğe girecek uygulama mı?

octoberrr

Umarım sizin dediğiniz gibi olur.Benim takıldığım nokta daha doğrusu rahat etmediğim nokta sizin dediğiniz gibi E şıkkında 3.Dereceden hiç bahsetmemesi,normalde bahsetmesi gerekmez mi böyle bir zorunluluk kalktığında?

Ayrıca OturanBoğa bizi detaylı bir şekilde bilgilendirebilir mi?

Son düzenleme:
arkadaşlar 7.maddenin ç bendinde engelli kişinin bizzat ithal etmesiyle ilgili bir madde o yurt içinden alınan araçlar ile ilgili değil lütfen konuları karıştırmayınız siz e bendindeki maddeyi okuyunuz.

volki arkadaşım, aynen benim dediğim de bu. açıkça yazılmış e şıkkında o yasaktan bahsedilmiyor. yine de arkadaşlara endişelerinde hak vermiyor değilim, yoğurdu üfleyerek yedikleri için.

octoberrr;

Hiçbir bilgimin olmadığı bir konu,dolayısıyla ister istemez endişeleniyorum.

Ben net bir madde olur zannettim yasağın kaldıralacağından o yüzden bu kadar ısrar ettim.

Teşekkürler KaraDayı57...

Evet aynen yurt dısından bizzat ithal edilen diyor biz yurt içinden alıyoruz o madde yurt içini bağlamıyor..

Merhaba,

Benim bir sorum var, yakın zamanda %90 ve üzeri raporu olup da araç satın alan var mı acaba? Var ise ruhsata aracı kullanacak kişiler ile ilgili bir şerh koydurtmamayı nasıl becerdiğinizi anlatırmısınız lütfen? 96 raporumla yüksek tavanı doblo almak üzereyim ve bayi benden aracı kullanacak kişilerin ehliyet tasdiklerini istiyor. İşin içinden nasıl çıkacağım bilmiyorum.

Yardım lütfen.

ozaziz

Tümüyle işgüzarlık. Emniyet genel müdürlüğü'ne resmi yazıyla başvurup cevabı alsınlar. %90 ve üzeri raporlu kişi adına alınan aracı kimlerin kullanabileceğine dair hiç ama hiç bir kısıtlama bulunmamaktadır. Bundan farklı bir y azıyı asla kabul etmeyin.

%90 ötvsiz aracı kimler kullanabilir?

Araç yurt içinden alınmış ise HERKES kullanabilir.

Son düzenleme:
Üst Alt