Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 raporumla ötv indirimli araç alma ve kullanma..?

tarkoo

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba talasemi trioid ve şeker hastalığına bağlı 1 yıl geçerli %90 rapor aldım. Ötv indiriminden faydalanarak araç almak istiyorum Bu aracı nasıl alabilirim , aldığım aracı kendim nasıl kullanabilirim? B ve A2 ehliyet sahibim bazı araç firmaları ek rapor istediler araç kullanımı ile ilgili rapor almalısın dediler Kafam çok karışık.Lütfen yardımcı olun.

araç alırken ehliyetinin olduğunu söyleme ne alaka alabilirsin ehliyetin olsada olmasada sen ve yakınların kullanabilir..

Bizimde % 97 raporumuz var. AMA 2 yillik verdiler raporu . Arac almaya dusunuyoruz. Bizim kafamizi karistiran 2 Yok sonra raporumuz % 90 in Altina duserse ne Olur. Bazi bayiler devlet % 90 Altina duserse otv yi ister , bazi bayilerde otv yi istemezler sadece mtv odemeye baskarsiniz diyor. Boyle bir Durumu a karsilasan varmi ? I

Eymenali

Benim oran düşmesi gibi bir sıkıntım yok, oran düşmez ama benim araç kullanamayacak bir sıkıntım yok yani hatta hem B hemde A2 ehliyetim var. Amacım ucuza otomatik vitesli bir araba alıp 5 yıl ister kendim ister babam ister abimin kullanabilmesi... kafam çok karışık. Hangi bayii ye gittiysem nereye sorduysam net bi bilgi alamadım. Kimsenin kesin bi bilgisi yok :(

tarkoo

Araç alırken ehliyetinizin olduğunu beyan etmeyin. Hatta araç alım işlemlerini şahsen yürütmeyin, abiniz-babanız vb. birisine vekalet verin, onlar halletsin. Sonuçta araç alımı Maliye ile ilgili bir durumdur. Onlar %90 ve üzeri raporunuzun olup olmadığına göre karar verir. Tescil aşamasında da Emniyet'e sürücü belgenizin olduğunu beyan etmek gibi bir zorunluluğunuz yok.

Üst Alt