Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 Raporumla araç alıp B sınıfı ehliyetimle kullanabilir miyim?

ilahiyatci

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
mesela engellı arac aldım kendı ustume kaytlı oldugunda ehlıyetımı degıstırmek zorundamıyım b dıpı gözlukle kullanabılır ehlıyetım var yuzde doksanda raporum var arac alırsam ehlıyetmı degıstırmek zorundamıyım h tıpı ne gecme zorundamıyım sımdıden tşk

bende merak ediyorum benimde raporum araç alınca başkası mı kullanmak zorunda yoksa biz ehliyetimizle kullanmaya devam edebilir miyiz.

Özel tertibat gerektirmiyor ise %90 özürlü raporu ile ÖTV indirimli alınan aracı B sınıfı ehliyet ile kendiniz kullanabnilirsiniz. H sınıfı ehliyetler sadece özel tertibatlı araçları kullanabilmek içindir diye biliyorum.

Sürücü belgeniz varsa, % 90 raporla aldığınız araç dahil her aracı kullanabilirsiniz. Burada araç almayla araç kullanmayı iki ayrı süreç olarak düşünün.
1- % 90 raporla araç alabiliyor musunuz? (bu malkiye'Nin sorumluluk alanındadır)
2- Araç kullanmak için sürücü yönetmeliğine uygun olarak alınmış sürücü belgeniz var mı? (bu emniyetÎn sorumluluk alanındadır)

Üst Alt