Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 90 raporu olan zihinsel engelli dayımın üzerine araç almak için ne yapmalıyız?

cleepes

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Öncelikle merhaba

Benim zihinsel engelli dayım var ananemin vefatından sonra yaklaşık 3 yıldır vasisi annem ve dayım bizde kalıyor

bu sene ananemin emekli aylığını onun üzerine yapılabileceğinden ve evde bakım aylığından haberimiz oldu ve bu sene maaş almaya başladık
fakat dayım ve ananemin kaldığı eski mahalle bizim eve çok uzak dayımı her gün ben otobüsle götürüp getiriyorum taksi lere para dayanmıyor malum :(
tek başına otobüse binemiyor bizim eve gelmek için akşamları tekrar ben otobüsle gidip alıyorum ama otobüslerde sürekli sıkıntılarla karşılaşıyorum dayımın bursa uludağ üniversitesinden verilen rapora göre IQ : 15 ve evde oturtamıyorsun yaşı 33 doğma büyüme olduğu mahallesine gitmek istiyor aksam eve dönmesi sıkıntı çok büyük sıkıntıdayız bu yüzden araba almak istiyoruz ben götürüp getiricem araçla hem otobüs kargaşası hem taksi parasından kurtulmak hemde ailecek biyere giderken yanımızda rahatça götürebilmek için araba almaya karar verdik IQ : 15 Olduğu için %90 üzeri engelli raporu var bizde ötv muafiyetinden yararlanmak istiyoruz fakat mahkeme kararı falan gerekiyormu araç almak için ayrıyetten yoksa sadece noter onayımı onu öğrenmek istiyorum çünkü mahkemelerle 1-2 defa uğraştık maaş için tekrar yolunu tutmak istemiyoruz keşke hiç bi engeli olmasada biz her yere yürüyerek gitsek. bu konuda yapılacak işlemler hakkında bilgi verirseniz çok memnun olurum

Mahkemeden araç alımı için (ve 5 yıl sonra satmak istediğinizde satışı için) mahkemeden izin almanız şart. Ancak ondan sonra araç alımında vergi istisnasından yararlanabilirsiniz.

OturanBoğa;

mahkeme işlemleri nasıl oluyor davamı açılıyor sürec nasıl işliyor biraz açıklarsanız çok memnun oluruz şimdiden teşekkür ediyorum

vasi kararımız var zaten yerel gazete ilanıda verdik

Hakime gidip vasi olarak araç almak istediğinizi söylüyorsunuz, hakim de değerlendirip buna dair izin veriyor, ya da vermiyor

anladığım kadarıyla adliyeye gidiyorum vasi olarak araç almak istediğimi söylüyorum ve vasi davasında olduğu gibi tekrar mahkemeye çıkıp hakimin kararını bekliyorum . neyse bana adliye yolu gözüktü biraz daha konuyu açsaydınız keşke benim gibi bu sorunun yanıtını arayan çok var forumda neyse ben adliyeye gidip öğreniyim ayrıntılarını diğer arkadaşlarada yardımcı olurum

Ayrıntı yok ki. Vasi evrağınızla birlikte vasi kararında imzası olan hakime gideceksiniz ve isteğinizi söyleyeceksiniz. Gerisi onların işi... Benim bildiğim bu şekilde.

Adliye ve böyle kararlarla pek alakamız olmadığından konuyla alakalı çok bilinçsizidim dilekçeyle vasi kararını yenilettik 2 senede bir yenileniyormuş ve araç alım satımı için dilekçe verdik sonuç bu gün olumlu olarak bize ulaştı %90 üzeri tüm özürlü haklarından faydalanabilir açıklamalı sağlık raporu aldık 2 hastaneden noterlere götürüp imzalarını aldık sıra şimdi araç beğenmede + aracı aldığınız kişinin üzerine kredi çekemiyorsunuz ve bankada parası varsa onun parasıyla araç alınmıyor. Paranın tamamı sizin olması şart. Araç kredisi felanda verilmiyor biz bireysel emekliliği bozdurduk ve aracı almak için başvurduk size çok teşekkür ediyorum böyle bir forum açıp insanları karşılıksız bilgilendirdiğiniz için sağolun bir çok kişi faydalanmıştır bu forumdan bende dahil allah razı olsun

Hayırlı olsun. Gğncel bilgi için de çok teşekkürler

Üst Alt