Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 raporu olan kişi ÖTV'siz aldığı aracını kendisi kullanamaz mı?

Ümito

Üye
Konular
80
Reaksiyonlar
10
% 90 raporla abim araç alacak kendinee H sınıfı otomatik vites araç kullanabilir yazıyor , sıkıntı olurmu

OturanBoğa

Emniyet Genel müdürlügüne yazı yazdım %94 raporum var B sınıfı ehliyetim var şuan araç kullanıyorum engelli aracı aldıgımda aracı kullanabilirmiyim diye yazdım. Gelen cevapta yurt içinden satın alınan %90 ve uzeri engelli adına tescil edilen özel tertibatı olmayan araçların sahibi dışında surucu belgesi olan herkes kullanabilir. arac Sahibinin mevcut sürücü belgesi ile kullanabilmesi için ibraz ettiği sağlık kurulu raporu ile birlikte ilgili saglık müdürlüğüne sevk edilerek adına tecilli aracı kullanmaya yeterli bir sürücü belgesi alabileceğine dair sağlık raporu verilmesi halinde, adına tescilli aracı kullanmasıda bir sakınca bulunmamaktadır denilmektedir gelen yazıda.

Arac aldıgımda Aracı kullanmak için yeniden rapor mu çıkartmam gerekiyor bilgisi olan var mı?

toprak019

Hayır, zaten B sınıfı sürücü belgeniz varken yeniden bir işleme gerek yok.

Yani şöyle mi diyelim ki rapor oranı %90 üzeri ama ehliyeti var B sınıfı veya H Sınıfı oto vites kullanabilir ibareli bu engelli aracı trafikte kullanabilir mi

Kullanır arkadaşım. Ben %93 oranla kullanıyorum rahat ol. Zihinsel bir engelin yoksa araba kullanmana engel teşkil edecek bir durumun yoksa kullanırsın.

ulubey
Peki diyelim ki polis çevirme de veya allah göstermesin bi kaza da sorun olmaz değil mi

Sonuçta diğer sürücülerle aynı hakka sahipsin. Kaza yaptin diyelim hata sendeyse cezanı çekersin. Beni polis çok çevirdi hiç sıkıntı çıkmadı.

ulubey

Eyvallah çok sağol içimi rahatlattın yani o zaman %90 raporla arac alınca otv den yararlanarak Rapor sahibi eğer ehliyeti varsa aracı kullanabilir diyoruz gönül rahatlığıyla :)

Aynen kardeşim için rahat olsun. Ben 1 senedir kullanıyorum. Polis çevirmesine çok girdim. Hiçbir sıkıntı yaşamadım.

Üst Alt