Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 90 raporu olan kardeşim adına ikinci el araç almak istiyoruz..?

gecko

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
benim %90 nın üstünde raporu olan kardeşim var 13 yaşında kardeşimin adına 2. el bi araç almak istiyoruz bu arac normal 1600 motorun üstünde olmamak şartı ile normal kişilerden de alabilirmiyiz yoksa alacağımız kişi engellimi olması gerekiyo eğer normal her yerden alabiliyorsak prosüdür nelerdir nerelere başvurmamız gerekiyo acaba yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler..

umarım net bilgisi olan biri net bir cevap yazar yakında (mutlaka yazar). Benim bildiğim kadarıyla ikinci el araç alırken vergi indirimi gibi bir avantaj olmadığından, istediğiniz kişiden istediğiniz motor gücüne sahip aracı, bedelini ödeyerek alabilirsiniz. Saygılarımla

Aynen Haktan'In dediği gibi. Bence ikinci elde bir avantajınız olmayacağı için aracı kardeşinizin üzerine almaya ve rapor vb. prosedürlerle uğraşmaya gerek yok.

verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim peki babam da 1300 motor doblo var ama ticari bu aracı kardeşimin üzerine geçirip mtv den muaf olabilirmi yoksa onu satıp yeniden arçmı almak gerekiyo bide hususimi olması gerekiyo
teşekkürler

dobloyu kardeşinizin üzerine geçirebilirsiniz mtv den muaf olursunuz mtv de motor cc önemli değil otomobil kamyonet veya minübüs fark etmez istersen jeep al 5 yıl şartı yok beğenmedinmi sat

Ticari aracın geçerli olacağını sanmıyorum.

ıicari araç derken ruhsatında kanyonet yazanı mı kastediyorsunuz

teşekkürler bunu gerçekleştirebilmem için neler yapacaz tekrar rapor mu alacaz emliyete felan mı gidilecek üstüne nasıl alacak yani
bide kardeşimin adına aldıktan sonra ruhsatta aracı kullanacaklar yazılıyomu yoksa abiler baba kullanabilirmi....

bu konuyla ilgili yardımınızı bekliyorum lütfen

Rapor alıp trafik şubeye gideceksiniz. Araç raporlu kişi üzerine devredilecek. Sonra yine raporla beraber vergi dairesine gidip MTV istisnası için başvuru yapacaksınız.

doblonuz panorama ise kardeşinizin üzerine geçirebilirsiniz ama değilse malesef birşey yapamazsınız.

mgulel doblo kamyonet olursa neden bir şey yapamazmış bilgilendirirmisiniz bizim bilmediğimiz bir konumu var

Üst Alt