Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 raporu olan dedem adına alınan aracı kimler kullanabilir?

pumafila

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar lütfen bir cevap verin o kadar kafam karıştıki herkes farklı birşey söylüyor dedim yüzde 92 özürlü raporu var şimdi ben dedem adına ötv indirimli bir araç alırsam bu aracı kaç kişi kullanabilecek ben annem ve babam kullanabilecek miyiz yoksa sadece 1 kişi mevzuat 3.dereceden akraba bir kişi yazıyor ama farklı örnekler var ??

Birinci Derece Kan Hısımları
Annemiz, babamız ve çocuklarımız birinci derecede kan bağımız olan akrabalarımızdır İkinci Derecede Kan Hısımları, Kan Bağı Akrabalığı Kardeşlerimiz, torunlarımız, dedemiz ve ninemiz (babaanne, anneanne) ikinci derece kan bağı olan akrabalarımızdır.Üçüncü Derece Kan Hısımlarımız
Kardeşlerimizin çocukları yani yeğenler, amca, hala, dayı, teyze,

3. derece akrabalarımızın çocukları 4 derece akrabamız olur.

Gelelim sıhri, kayın hısımlığına: Birinci Derecede Sıhri HısımlarKayınvalide, kayınpeder. Yani kişinin eşinin annesi ve babası İkinci Derece Sıhri (Kayın) Akrabalar Kişinin şşinin kardeşleri (kayın, baldız, görümce)
Eşimizin dedesi, eşimizin ninesi Üçüncü Derecede Kayın Hısımlar
Eşimizin kardeşinin çocukları yani eşimizin yeğenleri. Diğer bir ifadeyle kayın, baldız ve görümce çocukları
Eşin dayısı, amcası, halası, teyzesi.

sen rahatça kullanabilirsin

eskiden 1.derece hısım akrabaya kadar kişiler kullanıyordu ama yeni çıkarılan kanunla bir kısıtlama olmaksızın herkes kullanabilir.( sadece % 90 ve üzeri için bu kısıtlama yok )

çok teşekkürler arkadaşlar heyet raporu çıkarttık zaten bugün merak ettiğim nokta trafik tescil şube herkes kullanabilir diyor ama heyetteki çalışanlar sadece arac sahibinin verdiği vekalet doğrultusunda o kişi kullanabilir diyor böyle birşey yok demi 3 dereceden oldukdan sonra ben babam annem kullanabiliriz aynı şekilde dayılarım ve teyzelerim için de geçerli yani yok ruhsata 3 isim yazdırılıyor yok sadece x kullanabilir yazıyor yada 3.dereceden akrabaları kullanabilir yazıyor diye şeyler okudum

trafik sana zaten herkes kullanabilir diyor daha neyi öğrenmek istiyorsun.ruhsatı verecek olan trafik şube.Heyettekilerin birbirinden haberi yok kaldı ki kimin kullanacağını bilecek

Üst Alt