Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 raporu olan biri yurt dışından özel donanımı omayan otomobil getirebilir mi?

Konular
8
Reaksiyonlar
0
arkadaslar yurt dışından benim adıma 1994 model mercedes getirse birisi ama araba benim uzerime ya da ağbimin uzerine olur mu? ama ozel donanimli olmamasini istiyorum. abimi şöför yapmak istiyorum...
H sınıfı ehliyetim yok, raporum yok, ama parapleji hastasiyim. ne yapmam gerekiyor? getiren kişi burda bana bagış yapacak arabayı. ne gibi evrkalar gerekir?
aabim sürecegi için H sınıfı ehliyetim olması şart mı ve araba normal donanımsız araba olabilir mi? getirip arabayi bana ankarada teslim edebilir mi? ankara gumrugunde bu işler halledilebilir mi, halledilirse nasıl halledilir?

arkadaslar bana bu soru mail yoluyla geldi ben bu konuda bilgi sahibi degilim bilen arkadaslarımz yardımcı olursa bende cevabı aktaracagım teş.ederim

Özel donanımı olmayan bir araç yurt dışından getirilemez.
Eğer %90 ve üzerinde raporu varsa, yurt içinden özel donanımı olmayan bir araç alabilir; ve bunu 3. dereceye kadar kan bağı olan kişiler kullanabilir.

peki benımde bir kızım var agır özürlü %90 raporumuz olsa raporda yıne ozel tertıbatlı arac kullanabılır ıbaresı olmalımı yoksa sadece %90 özürlü oldugunu gösteren bir raporla yurtiçinden ötv sız herhangi bir araç alabilirmiyiz

%90 ve üzeri rapor olması yeterli. O zaman yurt içinden 1600 cc motor hacmini aşmayan bir otomobili özel donanım şartı olmaksızın ÖTV muafiyetiyle satın alabilirsiniz.

peki dolayisiyla ozel donanimliyi engellinin yakını suremez nasıl olacak yani yurt dışından ozel donanımlı gelir engelliye hiybe olursa kardeşi süremez yurt dışından gelen donanımlı aracı engellinin yakını kullanamıyor öylemi oluyor yani?

:) Yurt dışından gelen araçlarda özel donanım olmak zorunda. Yani evet, yurt dışından alınan araçları dakat kişinin kendisi kullanmak zorunda. Ya da sakat kişinin araca binip inmesini sağlayacak özel donanım olmalı.

H sınıfı ehliyeti olan birisi ozel raporuda varsa;
yurt dışından gelen donanımlı araç için edirne gumruge gitmek zorundamı_?
yoksa araç getirilip eve teslim edilebilirmi dirneye gitmek şartmı?
yurt içinden araç alındıgında kardeş abi abla vs.. gibi birisi uzerine alınacaksa engellinin 90 raporu olması gerektiginden ehliyete gerek kalmıyor dogrumudur?

Üst Alt