Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 raporlu dayımın oğlunun arabasını kimler kullanabilir?

ahmetx

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.

% 90 engelli dayımın oğlunun üzerine araç alacağız ancak;
1-) aracı sadece 3. dereceden akrabalar mı kullanabilecek
2-) ben ve eşim aracı kullanabilecek miyiz ?
3-) aracı alırken izlemem gereken yollar nelerdir, şu an sadece rapor bulunmakta.

Teşekkür ederim şimdiden..

ahmetx;
% 90 ve üzeri bir rapor ile alınırsa hiç bir kısıtlama yok .normal araba gibi herkes kullanır.rapor ile bayiye gitmen yeterli .gerisini onlar hallediyor..

bir şey değil

bu tür satın almalar çok oluyor ( tanıdık veya akraba üzerine ).Şunu bilmende fayda var..Allah gencinden versin 5 yıldan önce vefat ederse araç sizin değil onun varislerine kalıyor.İlerde sıkıntı olmaz inşallah..Kendisi hayattayken 5 yıl boyunca satamıyorsunuz.Ancak Ötv ödenirse 5 yıldan önce satabilirsiniz.bilginize...

Peki şu anda aracı kimin üstüne alacağız ?
Varisi zaten dayım o yönde bir sıkıntı çıkmaz Allah'ın izniyle..
Bu arada aracı alırken sadece raporla mı gidiyoruz yoksa noterden vekaletname falan da gerekiyor mu ?

araç dayınızın oğlunun üzerine olacak.Rapor yeterli.Vekalet sadece bayide trafik işlemlerinin yürütülmesi için verilecek .başka bir şeye gerek yok

şayet zihinsel bir özrü varsa, dayınız mahkemeden vasi kararı aldırmak zorunda

Peki bu vekaletname ve vasi tam olarak nasıl alınacak.
Nasıl başvuru yapılacak noterde ve mahkemede, bunları da açıklarsanız çok makbule geçer.

Bu başlıkta 3. dereceden yakınlar kullanabilir araçları deniyor ?
Ancak siz herkes kullanabilir dediniz ?
Ben anlayamadım kusura bakmayın..

Yurtdışından alınan araçları 3. derece yakınları kullanabilir, yurtiçinden alınanlarda bu sınırlama kaldırıldı.

http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-hisimlar-otomobili-kimler-kullanabilir.html

Eylül 2011 itibarı ile:

1- % 90 ve üzeri raporu olan kişi adına yurt içinden alınan aracı herkes kullanabilir. Bu konuda "3. derece yakınlar" vb. hiç bir kısıtlama kalmadı. Yurt dışından alınan araçlar için ise 3. derece yakın sınırı devam ediyor

Çok teşekkürler.
Son sorum; notere rapor sahibinin babası mı ile mi gitmem gerekiyor (yani dayımla) ?

ahmetx;

Şayet dayınız vasi ise evet ..sadece onunla gitmeniz yeterli

Açıkçası dayımın tek başına alacak gücü olmadığı için aracı ortak alacağız hem yeğenimi rahat rahat hastaneye götürebilmek hem de böyle bir durumdan faydalanabilmek için. Yani kimi zaman araç ben de olacak kimi zaman da dayımda; neden sordunuz ?

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Allah tüm engel(siz)lerin yar ve yardımcısı olsun.

Anlıyorum sizi böyle düşünmeniz gayet normal, Allah herkese sağlık sıhat versin inşallah..

%90 engelli kişi araçta olmadığında ve aracı kullanan da 3. dereceden akraba değilse bu yazıyı çıktı olarak ruhsatta bulundurmamız mı gerekir ?

İlk sayfada ki yazının çıktısını bulundurun tabii ki, olası bir hatalı muameleye maruz kalmazsınız..

Yalnız o yazıda 3. dereceden diyor, ben 3. dereceden değilim ?

"aracı istisnasız herkes kullanabilir" diyor arkadaş tatmin olmuyorsunuz, "şu başlıkta detaylar var" diyor tatmin olmuyorsunuz. Nasıl ikna edeceğiz sizi? :)

ilginiz için çok ama çok teşekkür ederim hepinize.
İlk sayfadaki çıktıyı alın diyorsunuz ama o kaç yıl öncesine ait bir belge ve damga bile bulunmalıdır yazıyor ayrıca 3. dereceler kullanabilir yazıyor ama ben 3. derece değilim ki yanlışım varsa affola.. Şimdi beni bir polis çevirdiğinde ona göstermem gereken güncel bir yazı ya da belge varsa beni bilgilendirir misiniz ?

Zaten özel donanım olsa kullanamazsınız. Özel donanım olmadığı için kullanabiliyorsunuz

"Yine yönetmeliğin 53 üncü maddesinde yapılan değişiklik ile, yurt içinden satın alınan özel tertibatlı araçların (otomatik vitesli araçlar dahil) sahibi dışında, aracı kullanmaya yeterli sürücü belgesine sahip herhangi bir kişi tarafından kullanılması mümkün hale gelmiştir."

Yazıda böyle yazıyor da..

Yukarıda bahsi edilen, özel donanımlı araçların, aynı özel donanımı kullanması gereken H sınıfı ehliyeti olan bir başkasının kullanabileceği.... Başkası kullanamaz. Özel donanım olmazsa herkes kullanabilir yurt içinden alınan araçları. Daha detaylı bilgiyi Emniyet'ten almaya çalışın....

Üst Alt