Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 raporlu babam adına araç alacağız. Benim kullanmam için prosedür nedir?

guney273

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar babamın yüzde 90 raporunu aldık babamın işitme kaybı var ve diğer rahatsızlıklarıyla beraber bu oran çıktı. babamın ehliyeti var aracı babamda kullanabilir ama asıl şoför oğlu yani ben olacağım. arabayı alırken şoförü veya diğer hususları bildiriyor myuz yada bildirirken nereye söylüyoruz bayiye mi vergi dairesine mi bunun cevabını sizden rica ediyorum arkadaşlar

1. Derece yakını olarak siz otv indiriminde yararlanabilirsiniz, ilgili araç bayiisine giderek detaylı bilgi alabilir ve işlemlerini gerçekleştirebilirsin.

Aynen arkadasın dediği gibi yalnız aracı babanız kullanamaz diye biliyorum

ne alaka niye kullanamsın babası şekil a gayet iyi kullanılıyor

Babab aracın içerisindeyken herkez kullana bilir baban yokken aile bireyleri çocuk eş gibi babanın engeli raporu araç kullanmasina engel degilse kullana bilir

ben yani hiçbir sıkıntı olmuyor neden %90 engelli kişi araba kullanamsın ki??

guney273

Eğer arabada bir özel donanım olmayacaksa, hiç bir bildirime gerek yok. Aracı -istisnasız- herkes kullanabilir.

% 90 üzeri raporla araç alırken raporlu kişinin sürücü belgesi olduğunu beyan etmeyin. Gereksiz bir iş açılabilir başınıza.

Üst Alt