Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 raporlu arkadaşım adına araç alabilir miyim?

fatih530

Üye
Konular
80
Reaksiyonlar
1
Merhaba arkadaşlar benim %71 raporum var doğal olarak araba alamıyorum.
Benim yakın bir arkadaşım görme engelli %90 raporu var. Benim hakkım var ötv siz araç al benim üzerimden dedi. Böyle bir hakkımız var mı ? Ne yapmamız gerek ?

%90 ve üzeri raporlar ÖTV indirimli araç alabilirsiniz.
Aracı herkes kullanabilir
Bunun için arkadaşınız ve raporuyla beraber araç alacağınız bayiye gitmeniz yeterli.

Araç sizin adınıza değil arkadaşınız adına tescil edilir yanlış anlaşılmasın.
5 yıl dolmadan arkadaşınızın başına birşey gelirse (Allah korusun) araç arkadaşınızın mirasçılarına devreder benim diyemezsiniz.

Ufukalp

Peki noterden bana belge verse herhangi bir durumda araç xxx kişinindir diye sıkıntı olur mu

Arkadaşım hayır olmaz öyle şey.
Ötv den muaf alınmış aracın 5 sene dolmadan yasal mirascılara devri bile sıkıntılı kaldı ki bir kağıt parçasıyla size devredilsin.
Sizin dediğiniz gibi herhangi bir engellinin ötv muafiyetini başka birine devretme hakkı olsa ülkede istismardan geçilmezdi. Ortalık ötv hakkı olup ama araç almaya durumu olmayan engellileri arayarak ellerine 3-5 kuruş sıkıştırıp bu haklarını devralan uyanıklarla dolu olurdu.

Ufukalp

haklısınız peki bu ötv hesaplaması nasıl yapılıyor yüzde kaç indirim oluyor ?

Otomobilde ötv oranı %45 dir.
Ancak aracın net satış fiyatından değil vergiler eklenmeden önceki çıplak fiyatı üzerinden hesaplanır.

Üst Alt