Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 raporlu ağır mental oğlum var. ÖTV'siz araç alabilir miyiz?

Mehmet Orhan

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
benim yüzde 90 ağır mental hastası oğlum var 2013 haziranan ayında yuzde 90 sürekli rapur verdi hasek i hastanesi biz bu raporla hem eğiti hemde evde bakim ayligi aliyuruz birde engeli kimlik kartida cikardik benim oğlom 6 yasinda ben arac almk istesem nerde surgulayacam ki veriyur larm bide nasil bir yol izleyece

Eğer rapor %90 ise araç alabilirsiniz bunun için alacağınız araç'ın bayisine gidin ve orada satış elemanıyla görüşün sorun çıkmayacaktır muhtemelen aracı siz kullanacaksınız zaten çocuk küçük tertibatsız bir araç alırsınız ve bunu herkes kullanabilir kısıtlama yok . Yanlız 1.5 motorlu araçlar alabilirsiniz .
Ilk yapmanız gereken raporun fotokopisi be orijinali ALIN ve bayiye gidin .
Diğer aşamaları onlar kendileri hallediyor .

merhabalar
öncelikle Allah yardımcınız olsun
benimde ablama ağır mental yazmış psikolog rapor henüz çıkmadı inş % 90 olur
başka doktor herhangi bir oran vermişmiydi acaba sizee

FURKAN_81
Verdiğiniz Link farklı bir konudaki işlemi anlatmakta olup buradaki konuyla ilgisi, yoktur.
Linkteki zihinselş özürlü ve 18 yaşından büyük olduğundan araç alımı için vasilik ve araç alım izni içeren ek karar gerekmektedir.
Burada ise engelli 6 yaşında olduğundan zaten anne babasının velayetindedir ayrıca vasi kararı ve araç alım izni içeren ek karar istenmeyecektir.

@Ufukalp Yanlış anlaşılma için mesajımı siliyorum :) Tşkler bilgilendirme için

Ama silemiyor muşum sonradan fark ettim ..

Geçmiş olsun...
İlk önce alacağınız aracı belirleyin. Unutmayın bayiden bayiye aynı modelde fiyat farklılık gösteriyor. Forumda araç alırken ötv hesaplama ile ilgili konularda bulacaksınız..
Hastaneden ötv ve mtv den muaf raporu alın.. Mtv yi belirtmeyi unutmayın... Aracı alacağanız bayi gerekli yolu size gösterecektir. Sadece noterden vasi belgesi alıyorsunuz. Kızmda 18 yaş altı ve biz sadece noterden vekalet aldık.. (bu kısımda çok ilginç bir formalite.. Zihinsel engelli kızımdan kendime vasi kararı almak??? )

Üst Alt