Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 raporlu abim adına otomobil almak istiyoruz..?

ismail alperen

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar herkese merhaba sizlere bir sorum olacak izninizle %90 özürlü olan ağabeyim için bir otomobil almayı pılanlıyorum . Ağabeyim otomobili kullanamaz ama alış sebebim onun hizmetine kullanabilmek. Fakat hangi kuruluşlara hangi belgelerle başvuru yapabileceğimi bilmiyorum. beni bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim. İlginizden dolayı şimdiden teşekür ederim.

özürlü olan ağabeyim adına aldığım arcı hangi şartlarda kullanabilirim yadakullanamam

Bir de özürlü olan ağabeyim için aldığım aracı kendisi kullanamadığı için ben kullanmak zorundayım. Peki hangi şartlarda kullanabilirim yada kullanamam.

Ilginize şimdiden teşekür ederim.

Vergi muafiyetli araç satın almak için %90 ve üzeri rapor alırsanız, ÖTV ve MTV muafiyetli otomobil satın alabilirsiniz.
Araçta hiç bir özel donanım bulunma şartı olmaz. Sadece plakada sakat damgası olur. Aracın 1600 cc motor hacmini aşmaması gerek.
Raporu aldıktan sonra aracı alacağınız bayiye giderseniz onlar her şeyi halleder...

Aracı abinizin 3. dereceye kadar yakınları kullanabilir. Yani siz de kullanabilirsiniz bkz: http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-hisimlar-otomobili-kimler-kullanabilir.html)

Üst Alt