Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 raporla arac sahibi olarak arabayı kullanabilir miyim?

osmanyildiz

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
iyi akşamlar benim ortopedi rahatsızğlığım var %90 raporum var ötv indirimli araba almak istiyorum h sınıfı ehliyetimde var ben kendim aldığım arabayı kullanabiliyormuyum ? bu konuyla ilgili hiçbir bilgi edinedemedim kesin cevap verirseniz sevinirim..

osmanyildiz

Araç engelinize göre tadil edilmiş ve uygun ehliyetiniz de varsa kullanabilirsiniz.
Dikkat edin rapor oranının yüksek olduğu gerekçesiyle ehliyeti kaptırmayın.

aracın hiçbir şekilde donanımı tertibatı yok doktorumun söylediği sandece yan aynalara büyütücü ayna koymasını öyle kullanmamı söyledi ama rapora yazmadı benim ehliyetim suan h sınıfı özel tertibatlı otomobil kullanabilir yazıyor %90 raporum var araba alsam kendim kullanabilir miyim veya ehliyeti b sınıfı yapsam kullabilirmiyim bana bi kesin cevap verirmsiniz şimdide teşekkür ederim Ufukalp

Özel tertibat ibareli H sınıfı ya da tertibad kodu bulunan B sınıfı ehliyetle tertibatsız araç kullanamazsınız.
Engeliniz nedir?

osmanyildiz Elinizdeki ehliyet aracınıza tertibat yaptırılmasını şart koşuyor raporda'da buna benzer bir tertibat ibaresi geçiyor mu , muzdarip olduğunuz rahatsızlığınız nedir ki ?

rahatsızlığımın ismi ankilozonspondilit raporda geçmiyor sadece ehliyette geçiyor özel tertibatlı araba kullanbilir diye ama kimse hangi tertibatı takacağını bilmiyor ellerim ayaklarım sağlam sadece güç kaybı var boyun hafif tutuk 3T3N1TY Ufukalp

doktor ortapedi bölümü diye geçiyor 3T3N1TY Ufukalp

osmanyildiz Baktığım kadarıyla omurga'da oluşan bir rahatsızlık haliyle sizin araç kullanmanız için bir tertibat gerekmiyor . %90 ve üzeri araç alma şartlarına tabi olacaksınız . Raporunuzda özel tertibat gibi bir ibare geçiyor mu kontrol edin eğer geçmiyor ise trafikten ehliyeti yanlış yazdıklarını beyan ederek tertibat kelimesini kaldırtabilirsiniz ama yazıyor ise raporunuzu değiştirmeden önce elinizdeki raporunuz ile araç alın daha sonraki rapor ve ehliyet değişim sürecinde oran düşerse araç alamazsınız

osmanyıldız
Rahatsızlığınız Tek taraflı bir kısıt deüğil, hem alt hem üst sağ ve sol tüm ekstremiteyi etkileyen bir hastalık. Tutukluk, sertleşme ve güç kaybı hem alt hem üst ekstremitede vevcutken nasıl bir tertibat olabilir ki?
Ehliyetinizi değiştirirken iptal edilme ihtimali de var bence.

şimdi benim % 90 lık raporumda tertibatla ilgili hiçbirşey yazmıyor ama h sınıfı için aldığım sağlık raporunda ankilozon spondlit tespit edilmiş tıbben özel donanımlı h sınıfı ehliyet almasında sakın yoktur yazıyor sadece benim %90 lık raporumda tertibatla ilgili hiçbirşey yazmıyor şimdi benim ne yapmam lazım eger alsam o yazıyı sildirip ehliyetten kendim aracı kullanabilirmiyim ? o %90 lık raporda sadece ötv indirim yazıor 3T3N1TY

doktor benim sadece sırtımda olduğnu buna bağlı hafif güc kaybı olduğunu söyledi Ufukalp

osmanyildiz Ufukalp ufuk hocam ehliyetin iptal edilebilir diyorsa vardır bir bildiği öncelikle kendine bir hastane seç ve ilgili bölüm ile görüş araba alacağını bu rahatsızlıktan dolayı sıkıntı yaşayıp yaşamayacağını sor olumlu yanıt alır isen. %90 lık raporla arabanı al sonra ehliyet raporuna itiraz et çünkü oranın düşerse araç alamazsın

Rahatsızlığınız genelde omurgayı etkilese de kalça omuz diz gibi eklemleri de etkileyebilmektedir.
Sadece omurgada varsa sizin tertibata gereksiniminiz olmaz, %90 oranında raporunuzla tertibatsız araç alabilirsiniz ama tertibatsız aracı tertibat ibareli ehliyetle kullanamazsınız.
Oranınız %90 altına düşerse ötv siz araç da alamazsınız.

osmanyildiz örnek gösterebileceğim birisi yok öyle duymuştum güç kaybı olduğu için uzuvlarda eksik yok ama güç kaybı var güç gerektiren sadece sağ kol (vites) sol bacak (derbriyaj) skolyoz kifoz ve AS rahatsızlığı olanlarda bu şekilde olduğunu duymuştum.Saygılar

bu konuda bu rahatsızlıkla ilgili bildiğiniz daha yumuşak davranan hastane var mı acaba dana önce AS hastası olupta gidip alan tandığınız hasta varmı bilgilendirirseniz sevinirim Ufukalp 3T3N1TY Ahmedkilicc

Otomatik vites sol ekstremite kısıtı için verilir.
Sadece omurgayı etkiliyorsa ne otomatik vites ne de tertibat olmaz.
Boyun kısıtı da ehliyetinizi olumsuz yönde etkiler.

ehileyetteki tertibat yazısını düzeltsem araba alsam acaba bu arabayı kendim kullanabilir miyim ?@Ufukalp 3T3N1TY

osmanyildiz Ben duyduğum ve akla mantıklı gelen açıklamayı yaptım sizin için arabaya takılabilecek bir terribat yok çünkü otomatik vites ten başka doktor a bir danışın Ufukalp Ağabey in dediği gibi öncelikle araştırın ehliyetten olmayın.Benim fikrim ehliyetiniz de varsa alın bir otomatik vites araba

sol ekstremite için dedin ya Abi mesela sol bacağında güç kaybı olduğu için olabilir mi ? Ufukalp

Ahmedkilicc osmanyildiz raporda geçmeyen bir ibareyi rapora ekletemez veya silemezsiniz haliyle siz o ehliyet ile otomatik vites araba kullanamazsınız arabaya tertibat yaptırmak isteseniz onay alamazsınız. Kısacası rapor ve ehliyet değişicek

Ahmedkilicc osmanyildiz ah bu yeni mevzuatlar aklıma yeni geliyor Artık sürücü olur raporlarında oran yok ki hastalık ile ilgili doktor karar verip il sağlık müdürlüğüne sevk ediyor. Ufuk hocamızın dediği gibi rahatsızlıklara sahip değilseniz ilk sağlık müdürlüğüne sevk olmayabilirsiniz

Ufukalp Ağabey benim kanaatim otomatik vites tertibat olarak sayılıyorsa otomatik vites kullanabilir diyecekleridir.Saygılar

osmanyildiz Ortopedik rahatsızlığa sahip olmadığınız için araba almak için tek şart %90 ve üzeri rapora sahip olabilmek sizde sınırdasınız düşerse araç alamazsınız, eskiden komple heyete girildiği için sonuç hep farklı çıkıyordu. Artık bu durum değişti rahatsızlığınız ile ilgili doktorlara görüneceksiniz bunun sonucunda sürücü olur veya olamaz kararı olacak

anladım hocam ben doktorlarla görüşüp detaylı bilgi alıp öyle hareket edeyim sonuçları buraya yazarım 3T3N1TY

Üst Alt