Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 raporla araç alırken vasi sorununu aşmak için Emniyet'e giden var mı?

ugurabi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Acilen cevaba ihtiyacım var araç almaya karar verdik ve alcağımız aracı seçtik 15 inde geliyo araç ve babanneme engelli raporu aldık %50 ortopediden %50 nörolojiden(orta derece demans) %20 30 civarı 1 2 şeyden daha aldı kalp göğüs vs. %90'nı tamamladık vekalatname vermesi gerekikyodu babama ama noter vasisi olması gerekiyor dedi ve vekaleti verdirmedi tam zihinsel engelli değil ama sıkıntısı var tabi bizim istediğimiz mahkemelerde 3 4 ay zaman geçirip babannemi mahkeme hastane vs dolaştırmak istemiyoruz kadın zaten yürüyemiyo vs. raporu alırken bile çok zorlandık doktor doktor bunun başka bi kolay yolu yokmudur ? teşekkürler ..

Not: Tanıdık bi noterle konuştuk satış için vekalet vermeden kendisi emniyet müdürlüğüne gidip parmak basar öyle halledebilirsiniz dedi vekaletsiz daha önce böyle yapan olmuş vekaletsiz isimde verdi bizde şimdi böyle yapmaya karar verdik 15 inde acaba bu yöntemde sıkıntı çıkarmı ?

Uğurabi, vasiyi notermi istedi birde raporda demans ibaresi olduğu için mi? Bildiğim kadarıyla demans, ruhsal duygusal olarak geçiyor yani zihinsel geçmiyor.

Akil;

bayi bizden vekelatname istedi vekalet almaya gittiğimizde noter istedi bizden vasiyi evet.Başka bir notere gittik oda istedi belki şansımıza gelen mız mız noteterlerdendir çözüm ne olabilir ?

Meraba ben 8 yil once yurt disindan arac almistim arabami satmadan turkiye den araba alabiliyor muyum?

Uğurabi bugün trafik şb gittim p. memuru imza atabiliyorsa aklı yerindeyse vasi kararına gerek yok dedi. Ordan noterleri gezdim bazıları aile hekiminden alacanız aklı yerindedir raporu yeterli dedi. Bazıları psikiyatri dok. Alınması gerekiyo dediler. Rapordan sonra bakarız denildi. Gelişmeleri yazalım.

Akil

Bu konuda bi karışıklık var herkez başka bişey söylüyo mesela polis akli dengesi yerindemi değilmi nerden bilecek muayenemi etcek noterler bile kararsızlar neyse takipdeyim bekliyorm gelişmelerini

Ağır demans destek % 96 raporumuzla. Aynı şekilde bizde ötvsiz araç almayı düşünüyoruz. Bir kolayı yada çaresi olursa haberleşelim.

Akil;

tmamdır akil bey 15 inde benim belli olcak bakalım

@ugurabi

Tamam hayırlısı olsun bakalım. İşlemleri yazışırız. Geri dönüş yapmayı unutmayın. Allaha emanet.

Uğurabi, bu alım konusunu tam anlayamadığım için kusura bakma bir sorum olacak. Araç bayisi bizden vekaleti raporlu kişi adına işlem yapılsın diyemi istiyor. Zorunlu mu? İşlemleri yaparken Rapor sahibi yanımızda olsa noterde ve trafik şubede gerekli imza vb. işlemleri yapsa yinede bayi için vekalete gerek varmı. Yinede akli yerindelik raporu isterler mi. Vekalet hakkında bildiklerini yazarmısın.

Akil

Bakın vekalati bayinin isteme sebebi bütün işlemleri bayi halletsin diye müşteri hiçbirşeyle uğraşmasın diye ama raporda demans gören noterler vekalet vermiyebiliyor benim başıma gelende bu çözümü ise engelli kişinin trafik şubeye gidip bizzat kendisine imza attırcam yada parmak bastırcam inşallah trafikten sıkıntı ççıkmaz daha önce böyle yapan olmuş tanıdık noter dedi sorun çıkarsa artık trafikten mecbur ekli dengesi yerindedir raporu almak lazım biyerden

noterle konuştum alman için hukuki bi engel yok vasi almadan alabilirsin dedi bakalım cuma günü araç gelicek almayı deniycem sonucu cuma günü yazarım

ugurabi
noter vekalet verirken sizden ek karar istemedi mi?
Bende anannemin %92 raporuyla ötv siz araç almak istiyorum vasisi var noterden bayiye vekalet verecektik noter engeliyle karşılaştık. 8 aydır ek karar yani izin belgesi çıkarmak için mahkemeyle uğraşıyoruz.

Arkadaşlar trafiğe gittim aracı alamadım öncelikle yardımınızı bekliyorum şimdi olanları açıklayacağı.

2 tane noterle konuştuktan sonra yasal olarak bi engel yok dendi hafif orta derece demans akli dengesi yerindedir sınıfına girmiyor aracın parasını ödedim faturamı aldım babannem ile herşeyimi hazırladım ve emniyete gittim.Emniyet vasi kararı istedi sebebini sorduğumda 2 şubat 2015 de gelen ne olduğu belli olmayan bir genelge çıkardılar bana ve bende yasa maddesini onlara söyledim ama onlar inatla genelge var yapmayız dediler baya tartıştık sonuçta yapmadılar genelgede hiçbirşey açık olarak yazmamakta emniyetin insiyatifine bırakmış olayı hafif orta ve ağır derece demans ruhsal bozukluğu akli dengesi yerine girebilir bu her hasta için ayrı bakılmalı tarzında yazı yazmakta ne yaptıysam beceremedim parayı verdim ve 2 3 ay mahkemelerde sürüncez gibime geliyor...

ugurabi; trafiğe gittiğinizde hemen rapora bakarak mı yoksa babannenize sorular sorup ölçme değerlendirme yaptıktan sonramı olumsuz cevap verdiler? Babanneniz anlamlı cevap verebildi mi. Tavsiyem şu olur size babannenizin kendini tanıtamayacak kadar rahatsızlığı yoksa, trafik şubeden birini tanıyan kişiyle gidin derim etkili olacağını düşünüyorum. İnşallah fazla uğraşmadan işinizi tamamlarsınız. (Gelişmeleri yazdığınız için çok sağolun.)

babannemi görmeden böyle bi karar verdiler babannemin zaten aklında hiçbir sorun yok maşalllah zehir gibi vekalet için 1. noter vasi istedi 2. vasi istedi 3. notere gittik gelsin bakalım dedi konuştu babannemle vekaletname verdi ama emniyet gene kabul etmedi tek çözüm yolum vasi kararı almaya kaldı çarşamba davayı açıcaz ve en az 1 ayımız gitti arabaya ihtiyacımız olduğu zamanda bide korkum tekrar hakim hastaneye yollayınca sıkıntı bi doktora denk gelip raporu düşürmesi çünkü tam %90

esas sıkıntı araç alım izninda arkadaşım %90 vermiyo hakimler seni üzmüş gibi olmimde

Benimde annannem için vasi belgem %92 hastane raporumuz var gel gelelim noter ek karar (izin belgesi)istiyor hakimde bunu vermiyor.

İnşallah öyle bişey olmaz gerçekten yıkılırım verdiğim paraya yanarım ondan ziyada aracın faturası falan kesildi iptal edilmesi vs 2 3 ay sürüyomuş tekrardaan o beni yıkar gerçekten

vasi kararı varken ek karara gerek yok bidaha başka notere git o noter sıkıntı çıkarıyosa yada vasisi kimse vekaletname almadan direk o emniyete gidip arabayı alabilir vasi zaten vekalatname demek

hocam emniyettekilere onu anlatamıyon işte ek kararda diyip duruyolar

Vasilik ile kısıtlı adına araç alma izni farklı,genelde araç alımı için hakimden ek karar çıkararak izin almak gerekiyor.
Paranın tamamını siz veriyorsanız,kısıtlıyı hiç bir şekilde borç altına sokmuyorsanız, araç kullanmı ile ilgili tüm sorumluluğun da vasiye ait olduğu gerçeğini de hatırlatarak hakime güzelce anlatmaya çalışın.

uğurabi
3 ayrı notere gittim hepside ek karar istedi. bayiyle görüştüm ne yapabilirim diye bayideki yetkili kişide ötvsiz araç alanların dosyasına baktı hepsinde mahkemeden alınan ek karar var. Çok pardon Araba alırken emniyetle ne işimiz oluyor?

Ufukalp

Ufukalp bey bizim hastanın vasisi yok vasi almadan ek karar çıkartabilirmiyiz benim alcağım emniyet ek karara gerek yok dedi vasi kararıyeterli bizim için dediler napabiliriz vasi almadan bu işi yapabilirmiyiz ??

Ufukalp
Mahkemeye sunduğumuz dilekçeyi avukata yazdırdım tamamen ödemeyi bizzat kendim yapacağımı herbişeyi yazdık. hakimin kalemi açık ve net söyledi boşuna uğraşmayın hakimin insiyatifinde hakimde böyle bir izni vermiyor itirazda etseniz üst mahkeme hakimin sözünü çiğnemiyo yani izin alamazsınız dedi

Bilmiyorum ama vasi kararı çıkardıktan sonra şimdi gerek yok dedikleri ek kararı yine isterler gibi geliyor bana.
Ancak siz zaten ek karar istense de istenmese de vasi tayini yapacaksınız zaten. Vasiliği halledin sonra ek kararsız olur derlerse yine halledersiniz ama büyük ihtimal yine ek karar diyeceklerdir.

ruhasatı trafik tescile gidip çıkartıyosun plakayı falan alıyosun işte her emniyetin uygulaması farklı benden ek karar istemediler vasiyeter dediler mesela.Senin noterle işin yok asıl noterle uğraşma aracılar o işleri yapıyo emniyetteki aracılara vekaletveriyosun aracıya vekalet vermek yerine vasinin kendisi gidip o işlemleri yapabilir

serapkamm
Ne yapılabilir ki?..
Evet hakimin insiyatifinde, yasalarımızda da şu şu şekilde olursa hakim izin vermek zorunda gibi bişey yok.
Nuh diyor peygamber demiyorsa üst mahkemeye itirazdan başka yapacak birşey kalmıyor.
Bir çoğu kraldan çok kralcı naparsınız.

Ruhsat işlerini bayi yapmıyormu zaten notere bayiye vekalet vermek için gittiğimde ek karar istediler

serapkamm

ruhsat işlemlerini bayii bir aracı kurum aracılığıyla yapıyor sen o aracı kuruma vekalet veriyosun ama itersen kendinde gidip yapıyolsun o zaman vekalete gerek kalmıyor engellinin vasisi gidip kendisi yapmayı denesin işlemleri

Dün GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI'ndan gelen mailimi sizlerle paylaşıyorum

Bilgi Edinme Müdürlüğü
18/05/2015
Konu :Bilgi ve Belge Talepleri
İlgi: 15/05/2015 tarihli e-postanız.

4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununun Yayımlanmış veya kamuya açıklanmış bilgi veya belgeler başlığını taşıyan 8. maddesinde; "Kurum veya kuruluşlarca yayımlanmış veya yayın, broşür, ilan ve benzeri yollarla kamuya açıklanmış bilgi veya belgeler bilgi edinme başvurularına konu olamaz Ancak, yayımlanmış veya kamuya açıklanmış bilgi veya belgelerin ne şekilde, ne zaman ve nerede yayımlandığı veya açıklandığı başvurana bildirilir." denilmektedir.
Buna göre Başkanlığımıza göndermiş olduğunuz ilgide Bilgi Edinme Başvuru Formunuzda bahsetmiş olduğunuz konu ile ilgili olarak, Başkanlığımız İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı internet adresinde yer alan "Sıkça Sorulan Sorular-Özürlüler İçin MTV ve ÖTV kanununda Yer Alan Özellikli Durumlar" bölümünde gerekli açıklamalar yapılmıştır.
Daha ayrıntılı bilgi için aşağıda iletişim bilgileri verilen Başkanlığımız Mükellef Hizmetleri Katma Değer Vergisi Grup Müdürlüğü-Katma Değer-Özel Tüketim Vergileri ve Anlaşmalar Uygulama Müdürlüğü'ne müracaat edilmesi gerekmektedir.
Bilgi edinilmesini rica ederim.

ruhsat işlemlerini bayii bir aracı kurum aracılığıyla yapıyor sen o aracı kuruma vekalet veriyosun ama itersen kendinde gidip yapıyolsun o zaman vekalete gerek kalmıyor engellinin vasisi gidip kendisi yapmayı denesin işlemleri

Bayiyle bu konuyu bi konuşayım bakalım ne cvp vericekler

Üst Alt