Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 rapor verilirse ehliyet durumu ne olacak?

ilkerg

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba;

Ben de 2 yıl önce geçirdiğim yüz felcine bağlı olarak göz kapağı düşüklüğü problemi var ama bir mahsurunu görmüyorum. Kurula girdiğimde Hekimler buna takıldı. Ehliyetimin monoküler olması gerektiği söylendi. Raporu 10 gün sonra alacağım ama şimdi başıma neler gelecek tam bir bilgisizlik içindeyim.
ÖTV muafiyet raporunu % 90 ve üstü bir yüzde ile alırsam, ehliyetimi de değiştirmem mi gerekecek ? yada ortopedik sorunlarımdan dolayı % 90 altı bir rapor alırsam H sınıfı ehliyet almam mı gerekecek?

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.
Saygılarımla

Rapor oranı da, monoküler olmanız da önemli değil, ortopedik engeliniz varsa eğer rapor/ehliyet/araç almanıza engel değil.

Cevabınız için teşekkürler. Rapor'da ÖTV'siz araç almamın bir şartı olarak monuküler ehliyet almam ile ilgili bir ibare mi olacak peki?

kusura bakmayın ilk defa uğraştığım için soruyorum.Tekrar teşekkürler...

Araç alımı ile ilgili raporda monoküler sürücü olmanıza dair bir değerlendirme olmaz. Alacağınız % 90 üzeri rapor için "benim ehliyetim var" demenize de gerek yok zaten. Araç alımı ile sürücü belgesi apayrı iki konudur. Size soran olursa "aracı ben değil babam kullanacak" dersiniz.

Verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim. Saygılarımla

Üst Alt