Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 90 rapor ile ÖTV istisnasından ne şartlarda yararlanabilirim?

• Konbuyu başlatan kutup yıldızı
  • Başlangıç tarihi
K

kutup yıldızı

ÖTV den yararlanmak için raporun sadece % 90 ve üzeri olması yeterli degilmiş raporda ÖTV için araç alınacagı için yazısıda bulunması gerekiyormuş.bu ne derece dogru?rapor yenileme olayına giriştik heyete ona göre bilgi verelim.net bilgi alabilirmiyim bu konuyla ilgili....

ayrıca araç için rapor denildiğinde artı 96 tl rapor ücretide alınıyormuş.buda ayrıca dip not!......

ben %55 ile dün aldım. aracı kendin kullanacaksan raporun %90 'ın altında olmalı. aracı başka birinin (engelli) üzerinden alacaksan rapor %90 ve üzeri olması gerek.

Aşağıda verdiğim linki bi incele...

Malul ve Engellilerin Araç Alımında ÖTV İstisnası Uygulamasının Şartları ile İstisnadan Yararlanılan Araçların Satışında Vergi Uygulanması:
::Mevzuat Display::

KEsinlikle hayır. Üzerinde oran bulunan raporla araç alabilirsiniz. Ben aldım. Mevzuatta bu açıdan hiç bir sınırlama yok.

hastaneye rapor için gittim.ÖTV,den yararlanmak için derece yükseltmede hastane 80.50 tl artı sonrasında psikiyatriyede ayrıyeten 15 tl ayrı para istiyor hastane arkadaşlar.artı bu para yatmadan bölümleri gezemiyosunuz.böyle bir uygulamanın kanun madddesinde oldugunu ben düşünmüyorum ve bunu oradaki müdüre kadar çıkıp sordum.bana ÖTV,den yararlanıp araba alacak kadar durumu iyi olan birnden evet bu meblayı hastane istiyor dediler.birde benim eski rapor %70.bu rapor verildiğinde şeker ve göz problemimiz yoktu.onları rapora ekletmek istedim bu durumda ÖTV içinde dememiş olurdum,bana şekerden %20 üzerinden baltazhar hesaplamasına göre %2,görmedende gündüzü etkilenmediği için daha %10 deger verilebilecegi toplamda %86 yı geçmez gibi bir hesap yaptılar.bu durumda işime yaramaz ha %70 ha %86.bu arada ÖTV için dediğimde bile bana ben o ücreti yatırsamda bana kesn net %90 garantiside verilmiyor.yine %86 da kalma olasılıgı büyük yani.bu durumda özetle diğer ilerde durum nedir bilmiyorum ama ADANA AŞKIM TÜFEKÇİ SSK HASTANESİNDE işlem bu şeklde yürüyor.benim bir dayı bulmam lazım anlıyacagınız.......:):).Burası türkiye dedirtiyolar yani..

rapor alırken ötv den yararlanacağım,sigortadan yararlanacağım dersen ücret ödersin.çünkü bu özel isteğe girer.sen tüm hakların değerlendirildiği özür durumunu belirtir durum tesbit raporu için müracat edeceksin.%90 üzeri oran olursa raporundaötv den muaf diye bir ibareye gerek yoktur.sadece H sınıfı ehliyet alıp alamıyacağın değerlendirilir.sen ötv işini karıştırma
ötv den yararlanmak istiyorum dersen daha çok dayı aramak zorunda kalırsın.

ben raporu kendi adıma çıkartmıyorum bu durumda H sınıfı ehliyet almama gerek yok sanırım.Galericiler sizin dediğinizi demiyor ama.raporda ÖTV için yazısını istiyolar bu nsl oluyor.?

galericilerin ne dediği önemli değil, önemli olan raporu maliyenin kabul etmesidir.
sen ne öğrenmek istiyorsan bulunduğun yerdeki vergi dairesine git onlara sor,

şimdi %90 raporda ötv içindir yazısının olması mühim degilmi?% 90 olması yeterli yani öylemi!

alahım allahım sana gelecegim az kaldı.ya dün o kadar anlatmaya çalıştım hastanede bunu niye ısrarla yalan yanlış bilgiyle ört bas etmeye çalışıyolar o zaman ya........illa tutturdular bu yazı olmazsa alamazsın olması lazım dediler.

%90 ve üzeri rapor yeterli. İbare önemsiz. Aynı şekilde H sınıfı sürücü belgesi ile de bir ilginiz yok...

Üst Alt