Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 özürlü kişi adına araç alımı hakkında..?

YILDO

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Bi arkadaşımın yeğeni %90 özürlü ve raporu var ama rapor ne amaçlı olduğunu bilmiyorum %90 özürlü raporu var. Bu rapor geçerli mi yoksa yeni bir rapormu almalı ve rapor alınırken ne raporu alınmalıdır.
Bu arkadaşım yeğeni için araç alabilirmi?
dayısı olarak aracı kullanabilirmi?
araç yurt içinden alınırsa motor gücü kaç cc olarak alabilir?
yurt dışından alınırsa motor gücü kaç cc olmalıdır?
yurt içinden alınan araçta sadece ötv indirimimi yapılır yoksa kdv de indirimide olurmu?
yurt dışından alınan araç kaç yaşında olmalıdır ve gümrük dışında başka indirimleri varmıdır?
Özürlü kişinin yaşıda sanırım 12-15 yaş arasında sorun olurmu?

Belirttiğim konularla ilgili olarak yardımlarınızı rica ederim.

Bülent bey merhaba,
Öncelikle vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim.
Fakat bazı değerlendirmeleri tam anlayamadım, ekte belirttiğim özelliklerdeki aracı %90 özürlü kişi için alınabilirmi?

Marka 4x4 Picu Fiayt
ACTYON SPORTS SXDI 2.0 4X4 6/AT (QJ)
2.0 XDİ ÇİFT KABİN PİCUP
141
40.981 TL + 1.958 TL

%90 Engelli araç

Merhaba,
Arkadaşım yeğeninin adına Sıfır araç aldı (%90 Özürlü) ancak ruhsatta engelli aracıdır satılamaz şeklinde yazı var. Ruhsatta nasıl yazı olmalıdır? yardımlarınızı rica ederim.
Saygılar.

"3. derece kan ve sıhri yakınları kullanır" gibi bir ibare de olmalı...

Merhaba Bülent bey,
Ruhsatta "engelli aracıdır satılamaz, 3. derece kan ve sıhri yakınları kullanır" şeklinde mi yazmalıdır yoksa sadece "3. derece kan ve sıhri yakınları kullanır" yazmalıdır, yada tam olarak ne yazmalıdır. Yardımlarınızı rica ederim.

yurt içinden alınan araçları 5 yıl sonra satma imkanınız var Ama yurt dışından aldığınız aracı 10 yılda satamazsınız Ayrıca yurt dışından alacağınız araç ta kdv indirimi yok ötv yok perişanlık hat safha asla tercih etmeyiniz....

Merhaba hayırlı akşamlar cümleten...Bende araç almak istiyorum fakat kardeşimin adına ..Kardeşim 2004 doğumlu % 96 raporu var...Abisi olarak ben alabilirmiyim ve bende e sınıfı ehliyet var bu ehliyet yeterlimi...yoksa ayrıca H sınıfı ehliyetmi almam lazım...

Varolan ehliyetinizlede kullanabilirsiniz.

Üst Alt