Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 Özür raporu olan babamın adına araç alınması?

cenk16

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
İyi günler ;

Benim babam bundan yaklaşık olarak 3 yıl önce felç geçirdi ve ben babama %90 rapor alıp ötv indirimli araç almak istiyorum. yanlız;

Babamın daha önce, hastalanmadan (felç geçirmeden) önce almış olduğu 88 model bir arabası var.

babama %90 rapor aldım. Şimdi sormak istediğim...

Babamın üstüne ruhsatlı eski araba varken, ötv indiriminden muaf yeni bir araç alabilirmiyim. Babamın üzerine kayıtlı bu eski araba bize ötv indirimli olarak yeni araba almamızda bir sorun yaratırmı ?

ikinci olarak hastaneden raporu aldıktan sonra yapmam gereken çok fazla işlem varmı varsa eğer bu işlemler yaklaşık ne kadar sürer ..

Herkese geçmiş olsun dileklerimle iyi günler dilerim...

% 90 raporla araç alırsınız. Eski aracının olması sorun değil. Sadece bir tanesinden MTV'den muaf olursunuz.
Babanızın zihinsel yeti kaybı yoksa, raporunuzu ve paranızı cebinize koyup bayiye gidin... Dedeniz araç alım işlemleri için bayinin anlaşmalı olduğu muamelecilere vekalet verecek. Onlar tüm işlemleri halleder zaten

O zaman hem vasilik hem hakimden araç alım izni gerekirdi.

kkelebekk hanım kusura bakmayın şimdi yazabiliyorum cevabınız için çok teşekkür ederim.
şimdi rapor işlemlerim bitmek üzere zihinsel yeti kaybı yok . sadece sağ tarafından felç var... %90 rapor aldıktan sonra işlemlere girişeceğim . inşallah dediğiniz gibi bu ilk araç bir sorun yaratmaz cevabınız için tekrardan teşekkür ederim.. iyi günler..

Üst Alt