Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 engelli statüsünden araç alsam, eniştem kullanabilir mi?

volkan19

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
%90 engelli statüsünden fsaydalanarak ÖTV.siz bir araç almak istiyorum. 3. derece akrabaları aracı kullanabiliyormuş. acaba bunlara eniştem (ablamın eşi) dahil oluyor mu? ailede aracı kullanabilecek tek eniştem var.

eniştende ablanda oluyo hiç kimsen yoksa çevrendeki komşunu bile göstere biliyorsun

soyadı tutması gerekiyor. Tutmuyorsa noter aracılığı ile kullandırıyorsun. Ruhsata şerh düşüyorlar unutmayın..

peki ben bu şekilde bir araba alsam, kullanabilmeme rağmen rahtlıkla,anneme versem o kullanabilirmi yasal olarak, yani benim sakatlığımda aşırı muhtaçlık yok, bu halimle halısahada futbol bile oynarım :) %46 raporum var (polia sekeli), böle bir araç alsam annem kullanabilirmi yasal olrak,?

Enişten kullanamaz. Çünkü enişteler 3. derecen kan ve kayın hısıı sayılmaz (bkz)

Ancak enişteniz noter kanalıyla şoförün olarak atayabilir ve kullanmasını sağlayabilirsin.

soporov, hayır, senin aracını annen, annenin aracını sen kullanamazsın.

Üst Alt