Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 engelli raporuyla aldığım aracı ben kullanabilir miyim?

rumeysa50

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
kanser ve ortopedik rahatsızlığım yüzünden %90 engelli raporum var. ötv muafiyetiyle araç almak istiyorum araçta özel tertibat olmayacak aracı ben kullanabilir miyim? birde ehliyet değişikliğine veya engelli aracı diye tescil etmeme gerek varmı?

1. İl Sağlığa gidip tertibat gerekiyorsa onlar eklenecek araç engelli aracı olacak sonra kullaanabilirsin.

@rumeysa50,

Bunu bende merak ediyorum, aynı oranda raporum var, yalnız bedensel engelim yok
Buna rağmen ben kullanabilir miyim yoksa illaki refakatçi mi lazım?? Ehliyetim de normal ehliyet
Bildiğim kadarıyla engelli ehliyeti kalktı hani eskiden H ehliyeti vardı o yok artık, bizim normal ehliyet oluyor mu acaba??

Tertibat gerekip gerekmemesi önemli değil. Engelli misin ? Engelli raporun var mı ?
Eğer varsa Aile Hekimi > Eğitim Araştırma > İl Sağlık - Tertibata il sağlık karar verir. Sen karar veremiyorsun. Engelli ehliyetine geçişi de sadece il sağlık yapabilir.

Emin misiniz çünkü çok sordum bende raporum %90 olduğu için ve benim dışında başkalarıda kullanacağı için tertibat olmaz dediler. Tertibat olmazsa ehliyet değişikliği de yapmana gerek yok dediler ikilemde kaldım şimdi

@rumeysa50,

Ben eminim. Tertibat olsa başkalarıda kullanabilir Annen,Baban, Kardeşin ve Eşin.
Tertibata İl Sağlık karar verir.

Bunu bence Bülent bey iyi bilir bu konuyu. Oturan boğa bilir bence

Kullanabilirsiniz. Ehliyetin varsa her arabayı kullanabilirsin.

@Losdy,
H sınıfı ehliyet olanlara engelli b sınıfı ehliyet veriliyor artık eğer sizin ki normal b sınıfı ehliyet ise ö5v,den faydalanamazsınız

@Losdy
%90 raporunuz varsa ÖTV den yararlanmamanız için hiçbir sebep yok.
%90 raporda ehliyet şartı kesinlikle yok.

Araç kullanırkende ehliyetiniz hangi aracı kurtarıyorsa o aracı da her şekilde kullanabilirsiniz.

Üst Alt