Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 altı engelli kişilerin araç alımında ÖTV indiriminden yararlanma şartları..?

Ghaneli

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
1. %90 altı engelli kişiler ÖTV MTV indiriminden yararlanıyor mu?
Yararlanıyor ise bu indirim den H Sınıfı ehliyet mecburi mi?
Mecburi ise H Sınıfı ehliyet şartını kaldırmak için mahkemeye dava açacağım.
Ya H Sınıfı ibaresini kaldırmalı yada B monoküler ibaresini ekletmeliyim.
Sizce uygunmudur?

Ben %40 ortopedik (sağ koldan) engelliyim ve ötv muafiyetinden faydalandım. H sınıfı ehliyetim ve özel donanımlı araç alabilir raporumla...

1-% 90 altı raporu olanlar sadece ORTOPEDİK rahatsızlıklarda ötv muafiyetinden faydalanırlar
2-H sınıfı ehliyet mecburidir,
3-mahkemeye versen bir şey çıkacağını zannetmiyorum ama yinede sen bilirsin

Peki sizce ayrımcılık değilmi?
Ortopedik değilse indirim yok ortopedik ise indirim var??
Bu dünyada tek kolu olmayan ile tek gözü olmayan arasında ne fark var?
Veya tek kulağı sağır?
Eşitlik bunun neresinde

hemde nasida ayirimcilik. devlet, burokrasi:padamin ayagi sakat hadi alsin. ama kolu sakat diye ortopedik engelli diye onada veriyo tikir tikir yururkende. biz sagirlara ortopedik degil diye yok iste. ayirimciligin dikalasi.
bal tutan parmagini yalasin:p

Araştırıyorum gerekirse anayasa Mahkemesine götüreceğim bakalım

@ghaneli bende bu konuyu araştırıyorum. devlet nezdinde yüzde 40 raporu olan kimse engelli olarak kabul ediliyor. anayasada iki vatandaş arasında ayrımcılık yapmak suç teşkil ediliyor. bende anayasa mahkeme sürecini araştırıyorum.
devletin bunu tüm engellilere hak tanıması gerekiyor.

şimdi sadece ortopedik engelli derken / göz + dalak olmamaması kabul edilmio mu ?

Üst Alt