Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%88 raporum var. Eşimin kullanabileceği araç almak istiyoruz..?

tselcuk

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,
Birçok mesajınızı üye olmadan önce ve olduktan sonra okudum, ancak nihai bir sonuca ulaşamadım! %88 Ağır engelli raporum var, çalışamaz ibaresi işlenmiş.

P.A.H Eisenmenger sendormu nedeniyle kalp akciğerler üzerinde ciddi etkilieri olan bir hastalığım var! Özellikle normal bir hastalık olan gribal enfeksiyonlar bile bizim için kontrol altına alınmazsa ölümcül sebepler doğura biliyor! ulaşım için ÖTV indirimi ile araç almak istiyorum!

Ancak, raporumda araç kullanımı ya da alımıyla ilgili herhangi bir ibare bulunmuyor! Aracı alsamda şahsen kullanamam, eşimden destek almam gerekiyor!

Bu durumda ekstra aparat taktırmak, H sınıfı ehliyet almak zorunda mıyız?

Durumunla ilgili sabah gazetesinde çıkmış bir haberimi de sizinle paylaşmak isterim, umarım birilerimize umut olur;
Hastane odasında ömür boyu 'evet'-Sabah - 01 Temmuz 2014

Saygılarımla.

arkadaş senin ötv indiriminden faydalanıp araba almanın iki yolu var.
1. heyet raporuna gidecen h sınıfı ehliyet ve özel tertibatlı araç almak istiyorum diye müracaat edeceksin. verirlerse alıp sadece sen sürecen ortopedik rahalsızlığına göre aparat taktıracaksın ve yollara akacaksın. vermezlerse %90 ve üzeri rapor almaya çalışıp 3. derece yakınına kadar kullanılabilecek bir araç alıp ailenle keyfini sürebilirsin. başka türlü ötv indirimi hakkı kazanma şansın yok tabi benim bildiğim kadarıyla.

Tayyip Bey, cevap için teşekkür ederim.
Yollara akmak bana göre değil :eek: ancak %90 için başvuru ya da itiraz yapamıyorsunuz diye bilgi verdi hastane personeli bize! Rapor süresiz bu arada, yanlış bilgi mi?

Malesef % 90 olması gerekir ki Araç alabilseniz.% 88 raporun %90 çıkması içinde %13 lük bir engel oranı daha lazım.Hastanedeki yetkililerle görüşün onlar verebilecekleri oranları söylerler.İtiraz edebilirsiniz.Raporun yeniden düzenlenmesi hakkında Eğer % 90 olabileceğinizden kesin eminseniz.

sanırım en son ki gelişmelerle bu olabilir! tabii gidip rapor seviyesini hastalık ilerlemesine rağmen düşürmezlerse ( bilmiyorum öyle bir durum söz konusu mu)! ancak nasıl bir yol izleyeceğiz?! bizzat ben mi başvuracağım, çünkü şuan ki tedavim nedeniyle bu imkansız

Tedavi Gördüğünüz hastanede Özel değilse Devlet yada Üniversite hastanesi ise ordan bu talepte bulunursanız onların yetkileri vardır.Eğer özeldeyseniz.Rahatsızlıklarınızı belirlesinler durumunuzu yazsınlar daha sonra Bir devlet yada üniversite hastanesine başvurabilirsiniz.Eğer Hastaneden çıkamıyorsanız ve tedavi görüyorsanız hastaneden çıktıktan sonra başvuru yapın.

Bu Arada geçmiş olsun Allah acil şifalar versin.

çok teşekkür ederim sağolun! şuan koşuyolu kalp damar hastanesindeyim eğitim ve araştırma hastanesi yani devlet, tedavim devam ediyor evde de devam edecek. doktorumla konuşsam iyi olacak sanırım! yasalar düşünülmeden aslında yaşanmadan yapılmış gerçek hayatta uyumsuzluk oluyor, araç alımı engelli oranı vb kriterlere bakılacağına hastalık bazlı heyet üzerinden en başta bizlere sorularak belirlenebilir gibi!

O kadar çok sorun varki bunları dile getiren yok malesef bu durumu dile getirmek için de örgütlenmek gerekir.Şuan engel grubu olarak ortopedik engelli ol sol ayağın kısa olsun direk rapor oranına bakmadan( %1 dahi olsa ) araç alırsın.Ama % 89 raporun olsun alamazsın diğer şekilde.

Doktorunuza sorun heyete girmek istediğinizi söyleyin onlar size verir yetkililer sonuçta

sanırım burası engelli raporu için heyeti yok artık bi çare bulcaz

Abi bendede ayni hastalik var siz nerden aldiniz raporu bana %25 verdi devlet hastahanesinden mi aldınız üniversite hastahanelerinden mi ?

Üst Alt