Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 87 raporumla oğlumun kullanması için araç alabilir miyim? ÖTV'li araç ibaresi..?

barış_

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, bir bacağım diz üzerinden ampute oldu diğer ayagımdan 3 parmagım alındı.Diyaliz gerektirmeyen böbrek yetmezliğim diyabetim ve gözlerimde görme problemleri vardı.Biz ilk başta sadece engelli raporu almak için başvurduk %63 engelli raporu aldık rapora itiraz ettik vs.ikinci hastane hakem hastane derken rapor % 87 oldu biz bu raporu araç alımı için kullanabilirmiyiz ? Rapor için başvurduğumuzda ötv için demedik raporda böyle bir ibaremi olması gereklidir.?Ben kendim arac alsamda kullanamam acaba oğlum kullanabilirmidir bu aracı.bilgi edebilirmisiniz teşekkürler.<BR>

Raporda ÖTV ibaresi olmaması doğaldır, çünkü % 90 ve üzeri olmadığı sürece başkasının kullanması için alamazsınız araç..

yani bu demek olurki;%87 raporlu bir engelli kendisi için tertip edilmiş bir aracı yanlız başına kullanabilir öylemi ?

H sınıfı sürücü belgeniz varsa, evet, kullanabilirsiniz. Ama yoksa, kullanamazsınız.

Ayrıca aracınızı sadece siz ve sizin gibi H sınıfı sürücü belgesi bulunanlar kullanabilir; B sınıfı sürücü belgesi olanlar kullanamaz (Aracınızı B sınıfı sürücü belgesi olanların kullanabilmesi için rapor oranınızın % 90 ve üzerinde olması şart)

Üst Alt