Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

86 yaşında %96 engelli anneanne üzerine araç alma ve vasilik durumu..?

gcd

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar

86 yaşında eşimin anneannesine %96 engelli raporu aldık. zihinsel engeli yok, şeker, tansiyon, kalp gibi durumlardan engelli oldu

araç bakarken bayi yaştan dolayı vasilik gerekiyor dedi. eşimin annesi noterden aldığı vekaletle maaşını alabiliyor ancak bayi ısrarla vasilik gerekiyor dedi

bu işi gene noterden vekaletle halledemez miyiz? mutlaka vasilik gerekir mi?

teşekkürler

gcd

bayi işgüzarlık yapıyor. Belirleyici olan noterin tutumudur. Orada noter anneannenizin akli melekelerinin yerinde olduğuna ikna olursa, araç alım-satım işleri için bayiye vekalet verecektir.

OturanBoğa

Aynen dediğiniz gibi

Aracı alabildik, adım adım anlatayım, diğer arkadaşlara yardımcı olur

Aşağıda anlatacaklarım yaşı yüksek olan ama engelli raporunda zihinsel engeli işaretli olmayan kişiler içindir
1) ilk bayi bizden vasi kararı isteyince başka marka bir aracın bayisine gittik ve raporun bir kopyasini kendisine verdik
2)raporu vergi dairesine gonderip muafiyet durumunu sordular. Vasi kararına gerek olmadığı, noterle bu işin halledilebilecegini soyledi.
3)bu raporu ilk bayiye götürdüm ve israrla noterin yeterli olduğunu, kendilerinin de vergi dairesine sorup bana dönmelerini söyledim. Burda bayi ne kadar ısrar ederse etsin siz kararlı olun çünkü benim ornegimdeki gibi yanlış biliyor olabilirler
4) ilk bayide aynı şekilde teyit verince vekalet belgesininin kopyasini aldik
5)notere gitmeden önce bir psikiyatristten akli dengesi yerindedir raporu almanız gerekiyor. Bu raporun alındığı gün içerisinde noter işlemini halletmeniz gerekiyor. Rapordan bir gün bile sonra notere giderseniz noter işlem yapmiyor.
6)engelli raporu ve noter onaylı 3 kopyasi, 1 adet aracı kullanacak kişi ehliyet fotokopisi(araci sadece bu kişi kullanacak anlamına gelmiyor, herkes kullanabilir), vekalet ile bayiye gidip evrakları veriyorsunuz. Kalanını bayi hallediyor. Pazartesi verdiğim evraklar ile perşembe günü aracı teslim alabildim.

Zor bir süreç ancak arastirmamiz ve israrimiz sayesinde çok daha kolay oldu. Bu tarz bir durumunuz varsa sakın vasi olayına girmeyin, önce bayiye israr edin.

Umarım yardımcı olur

sayın gcd psikiyatris den alınacak akli dengesi yerindedir raporu için önceden hastaneye bir dilekçe veya başvurmuz olması gerekiyor mu yoksa herhangibir günde herhangi bir doktora gitmemiz yeterlimidir birde özel hastanelerden bu rapor alınabiliyormu ,noterin eve gelmesi mümkün müdür bu sorular hastamızın yatalak olması nedeniyle kusurabakmayın

önceden hastaneye başvuruya gerek yok ancak randevu almanız gerekebilir. bunu hastaneye sorun isterseniz, eşim doktor olduğu için kendi hastanesindeki doktordan randevusuz aldık. normal bir muayene işlemi bu

özel hastaneyi kabul edeceklerini sanmıyorum, rapor fotokopisini vekaletin arkasına ekliyorlar ama siz genede notere bir sorun bunu. ancak hiç zannetmiyorum

noterde eve gelmek için ekstra ücret talep ediyor, ödediğiniz sürece eve gelebilir bunda problem yok

Üst Alt