Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%84 raporumla kardeşimin kullanabileceği araç alabilir miyim?

duabix

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba arkadaşlar benim süresiz ağır özürlü %84 raporum var ben sıfır bir araba alsam kardeşim için (kendim kullanamam) ötv indirimi vs nasıl olur?

3T3N1TY

Peki ben raporumu 1 yıl önce aldım ve şuanda hastalığımda fazla ilerleme var, mesela o zamanlar kollarımı tam kaldırıyordum şimdi tam kaldıramıyorum duş vs alamıyorum hastanenin başhekimine gidip desek hastalığımız ilerledi, kardeşimize araç almak istiyoruz diye böyle bir durumda yardımcı olup %90 olur mu? Bu arada raporum ve hastalığım süresiz ömür boyu geçmeyecek hatta ilerleyen bir hastalık.

Başhekim böyle bir konuda insiyatif kullanmaz, yasal olarak kullanamaz da.
Aradan bir yıl geçmiş, rahatsızlıklarınız artmış. Tekrar sağlık kuruluna başvurarak yeniden rapor müracaatı yapacaksınız.
%90 altı rapor bir işinize yaramaz.

Anladım Ufuk hocam,

Peki yeni rapor başvurusu yaparsam evde bakım vs 2022 maaşı kesilecek mi?

Bir de aracın 10bintl peşin verdik diyelim kalan 20.000 taksitlendirebilirmiyiz bu şekilde bir alımda hocam?

serhanas

Yeni başvuruda oran düşerse evet, evdebakım ve 2022 için bir risk oluşur. Bir gün o kurum çıkıp "dur bakalım sistemde raporları kontrol edelim" derse, belki de on binlerce insanın aylıkları kesilir...

Ve, araba alırsanız 2022 için de evde bakım maaşı için de yeniden gelir hesabı yapılması gerek. Aracın değerine bağlı olarak gelir kriterlerini aşmanız durumunda o maaşlar da kesilir

Üst Alt