Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%82 oranında raporum ve H sınıfı ehliyetim var. ÖTV indirimli araç alabilir miyim?

CAN_KUŞ

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaslar;
ben H sınıfı ehlıyet aldım ve aracımı almak ıcın otv ındırımınden nasıl yararlanıcam
h sınıfı ehlıyet yeterlımıdır,yoksa vergı ındırımınden yararlanmak ıcın baska bır belgeye
ıhtıyacımız varmı bılmıyorum.bılgısı olan arkadaslar tecrubelerını paylasırlarsa sevınırım.

H sınıfı ehliyet için aldığınız raporunuzda yazanlar önemli...
"H sınıfı ehliyet alır, özel donanımlı araç kullanır" yazıyorsa,

Aslı sizde kalmak kaydıyla, raporunuzdan 2 adet çoğaltın..
O raporla bayiye ve maliyeye gideceksiniz..

slm anti oksıdan;
maliye kısmı vergı ındırımı ıcın sanırım dogrumu anladım,bıde cok ugrastırırlarmı
yoksa ıslem kısamı surer.
bırde aracı aldık mısal dıyelım hemen tertıbat taktırmalımıyım kardesım bır sure
kullanabılırmı tertıbatsız.tesekkurler.

ruhsatta "özel donanım" ibaresi varsa ötv indirimli aldığınız aracı sizden başkası (donanımsız dahi olsa) kullanamaz...

h sınıfı ehlıyet alır raporumda %90 oran belırtılmış

vergı daıresı %90 raporlu kımse arac kullanamaz dıo nasıl bır
ıs bu ozaman hastane neden h ehlıyetı alır dıo anlamadım
ne yapmalıyım

Rapor oranıın hiç bir önemi yok. %99 bile olsa fark etmez. Sen omurilik felçlisin; ayaklarını kullanamıyor ama ellerini kullanabiliyorsun. H sınıfı sürücü belgesi alıp araç alırken vergi avantajından yararlanabilirsin.
Bu konuda bu kadar nettir. Vergi dairesinin üzerine vazife de değildir kimlerin araç kullanıp kullanamayacağı! H sınıfı sürücü belgen varsa, maliye açısından konu bitmiştir.

benımde bu konuya benzer sorunum oldu arkadaslar, dun ehlıyetımı almak ıçın karakola gıttım (h sınıfı)
karakola raporumun aslı gıbıdırını verdım kabul etmedıler aslının bıze verin dediler,raporda hem h sınıfı
ehlıyet hemde ozel tertıbatlı arac alır yazıyo ende raprumu vermedım karakoldan ayrıldım araba alırken neyı
kullanacagımı hangı raporu kullanacagım dıyerek kızıp cıktım pekı arkadaslar arac alırken raporumu ıstemıyeceklermı
onlarda aslının bızde kalmasını ısteseler ben her yere ayrı bır rapormu cıkartmak zorunda olacagım pekı neden
b u raporları aslı gıbıdır yapıyoruz yalandan ıbaretmı bunlar,bu konuda ne yapmalıyım

aslının aynısıdır onaylı raporunuzu almak zorundalar.
aynısını banada yaptılar ama vermedim.aslının aynısıdır onaylı raporumla ehliyetimi aldım.emniyet genel müdürlüğü yeni genelge gönderdi bu konuyla ilgili.raporun aslını sakın verme.verirsen arabayı nasıl alacan.raporun aslı nı vermeden sana ehliyet vermem diyen memurdan yazılı cevap iste ve emniyet genel müdürlüğüne şikayet et.
raporun aslını verirsen bundan sonra lazım olduğunda ne yapacaksın sen

polısı polısemı sıkayet edıcem yanı ne degısecekkı prosedur böyle dıyo valla bende sasırdım

bımer yazdım cevap beklıyorum ona gore hareket edıcem tesekkurler

kazazede;

Arkadaşlar selam,
Rahatsızlığım sağ hemiplaji.rapor oranımd ve ortapedik engelliyim.H sınıfı ehliyetle otomatik vitesli araç kullanır ibareli raporla ÖTV muafiyetinden yararlanabilirmiyim?
cevap için teşekkürler.

CAN-KUŞ

Noter onaylı aslı gibidir yaptırırsan çoğaltırsan aslı gibi geçerlidir.Araç alırkende noter onaylı aslı gibidir istiyorlar trafiyede onu verirsin elinde aslı kalır.Sorun çıkmaz. Zaten Hastane raporu 2 nusha vermesi lazım.

Goldenarrow

Sağ ağayınızda engeliniz olduğundan tertibatlı araç kullanabilir raporunuz olması lazım sizden başkasıda aracı kullanamaz.

aracımı aldım

ozel tertıbatlı aracımı aldım ama butun prosedurler bıttımı bılmıyorum arcımızın mtv den muafıyetı
otomatıkmenmı oluyor yoksa bızım malıyeye bır muraacatımızın olmasımı gerekıyor bırde aracın kaskosuna
ozel tertıbat klozu dıye bır sey koydurmadık bunun bunun bır ıkıntısını cekermıyız

Genelde MTV istisnası kendiliğinden uygulanır. Ama bazen memurlar atlıyor bu prosedürü. Bir süre sonra internetten bakarsın, eğer MTV borcu görünürse dilekçe verip borcu iptal ettirir, muafiyeti saplarsın

Kaskoda özel kloz olması bence çok çok önemli. Aksi halde özellikle pert olması durumunda büyük sıkıntı olur ÖTV'ye dair.

bulent abı aracı normal fıyatı uzerınden kaskolattılar yalnız otv ındımımlı fıyattan degıl

arac bır yıl ıcınde tam hasara ugraması durumunda aracın anahtar teslım sıfırının degerı, sonrakı yıllar
ıcın ıse pıyasa degerı nın bedelı odenecektır dıyor kaskoda

bırde abı senın dedıgın sekılde engelsız kasko da 5 yıl sonra bıle pert olsa 5 yıl sonrakının
sıfır bedelımı odenıyor

İlk bir yl içinde sıfır bedeli, sonraki yıllarda iseo andaki raiç bedeli ödeniyor.

aynı olay bır degısıklık yok o zaman bulent abı sıkıntı olmaz

Üst Alt