Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%82 Kronik orak hücreli anemi hastasıyım. ÖTV'siz araç alabilir miyim?

kltrTeknikCi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ben orak hücreli anemi hastasıyım bu nedenle %82 kronik özür raporum var. Herhangi bir fiziksel sıkıntım yok raporu almadan önce B sınıfı ehliyet almıştım. Bu şartlarda ötv indiriminden faydalanabiliyor muyum? Bu şartlar altında alamıyorsam raporu %90 yapabilirmiyim eğer yaparsam teknik hizmette mühendis olan kadroma bi sıkıntı çıkarır mı?

Bu konuda bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

* % 90 üzeri almanız durumunda araç alabilirsiniz, bu şekilde yakınlarınız kullanacakmış gibi alıp, mevcut ehliyetinizle yani H sınıfı ehliyeti alma şartı olmadan, B sınıfı ehliyetinizle dahi sizde kullanabilirsiniz...
http://www.engelliler.biz/forum/oze...m-arac-sahibi-hem-yakinlari-kullanabilir.html

* sakatlık oranı cetveli 'ne göre ilgili bölüm şöyle:
D.Hemoglobinopatiler
a. Orak hücreli anemi
1-Yılda bir veya daha az oraklaşma krizi geçiren hafif- orta vakalar % 40
2- Yılda birden fazla oraklaşma krizi veya hayatında bir kez bile stroke veya akut göğüs sendromu geçiren ağır ve terminal vakalar % 80

* işinizle ilgili sorun çıkar mı bilemiyorum, ancak başka bir etkisi yoksa yada başka bir rahatsızlığınız yoksa almanızda zor gibi...

teşekkürler yönetmeliği inceledim 12 yaşında dalak ameliyatı geçirmiştim (SPLENEKTOMİ ) buda yönetmelikte %10 olarak geçiyor ikisi beraber %90'ı sağlayabiliyor. Aslında ilk başvurumda %90 vereceklerdi herhalde ama ben azaltmalarını istemiştim çalışmıyordum o zamanlar iş bulamam sanıyordum. Cahillik işte yanlış bilgi yüzünden. Kadromda bi sıkıntı olmayacağını söylüyorlar ama iyice araştırmak lazım tekrar teşekkürler.

Evet şimdi farkettim bende tablodan hesapladım %82 oluyor neyse oran onu vermişler bende heyet başkanına o kadar dil dökmüştüm azalt diye adam hiç oynatmamış. Bunu 2 sene sonra farketmekte çok acaip :S . Sonuç olarak indirimden faydalanamıyorum demek sağlık olsun

Üst Alt