Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%81 oran ve 3330 pirim günü ile emeklilik şartlarım nedir?

aşırharman

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
4
Merhabalar aşır ben yeni raporum %81 oldu ve 3330 günüm var ve raporum süreli verildi 2 yıl sonra göğüs kontrol yazıyor emekli olabilirliyim? Ve bugün SGK gittiğimde ise daha biz yazı çıkmadığı söyleyip işlem yapmadılar.

En yüksek rahatsızlıgım böbrek yetmezliği %70 işe giriş tarihim ise 2005

Olma imkanın var. Sanırım sana 4100 gün lazım. 4100 günün olunca kontrol muayenesi de geliyor zaten. Olacağını düşünüyorum. Umarım olursun...

Şöylede bişey var ben çalışma ve sosyal güvenlik kurumunu aradım 3600 günden emekli oluyorsunuz dedi ama yeni yasada 3700 güne çıkarıldı dedi

@aşırharman,
Bir hastalık listesi var. Değerlerinizin tutması lazım. Ben onu bir türlü indirip okutamadim. Oradan böbrek Değerlerinizin ne kadar tuttuğuna bakmanız lazım. Benim yazdığım en kötü ihtimaldi. İhtimal vermiyorum ama belki Daha az gün de gerekebilir. Her söylenene de inanmayın derim. Sgkde çalışanların çoğu bir şey bilmiyor. Kafadan Sallamis olabilir...

Günaydın hayırlı sabahlar böbreklerim önceki raporumda %50 idi ama şimdi ise doktor 4 evreye geçmiş dedi ve %70 verdi kendim astım hastasıyım ve koah ilaçları kullanıyorum bunu doktorumda biliyor ama ne hikmetse %20 veriyor ben havasız hiç bişey yapamıyorum

Merhabalar SGK Hastalık Listesi'ne baktım hem böbrek hemde koah için yazıyor ama hastane vermiyor nedeni nedir anlamadım ?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Böbreklerle olursun zaten. Göğse gerek Yok.

Hastane neyi vermiyor?

koah yüksek derecede riskli oldugu için %40 gözüküyor ama hastane neden se %20 veriyor

O benim bildiğime göre akciğer kapasitesine göre veriliyor. Sft testine göre yani. Zaten dediğim gibi emeklilikte göğüs işine yaramayacak. Böbrek yüzdesi yeterli...

peki bişey daha var pirim günlerini geriye dönük ödeme imkanımız varmıdır ?

O zaman yapamazsın. Geçmişe yönelik sistemde borcun varsa ödeyebilirsin. Onun dışında Yeni prim ödemen gerekiyor...

fiyat biraz fazla olsada ödeyip emekli olmak istiyorum iş yerim mobing uyguluyor ayrımcılık yapıyor her yönden o yüzden emekli olup ayrılmak istiyorum

@aşırharman,

Prim yıl şartlar tamamsa böbreklerden emekli olursunartik en yüksek tek hastalıktan emekli ediliyor

@gannicus,

malulen emekliliğe başvurabilirsin. bunun için şart 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün prim. fakat tekrar çalışman halinde maaşın kesilebilir.

3600 gün primle 15 yıl sigortalılık süresi ilede Ağır çalışma gücü kaybı tanısı alırsan emekli olabilirsin.
3700 gün primle 16 yıl sigortalılık süresi tamamlayabilirsen ve orta çalışma gücü tanısı alırsan da emekli olabilirsin.
4100 gün primle 18 yıl sigortalılık süresi tamamlayabilirsen ve hafif çalışma gücü tanısı alırsan da emekli olabilirsin.

Bu şartlarda emekli olduktan sonrada çalışabiliyorsun...

yeni çıkan yasada 3600 gün olan sayı 3700 gün olarak çıktı yani 370 gün eksigim var onu ödedigim zaman emekli olabilirmiyim ?

@aşırharman,

olabilirsiniz sgkdan tam bilgiyi alın , sonuçta sizin çalışma gücü kaybı yönetmeliği hastalık listesinde hafif, orta , ağır hangisi onu belirlesinler... ona görede prim gün sayısını belirlerler. Orta çalışma gücü kaybı 3700 gün , sizin durum bu ise evet 370 gün prim doldurmanız lazım. Ağır tanılı ise 15 yıl 3600 gün yetiyor diye biliyorum ama tam emin değilim. @OturanBoğa teyit ederse daha iyi olur....

@aşırharman,

Maddi durumun iyiyse Günlerini isteğe bağlı olarak da tamamlayabilirsin...

O zaman senin yapacağın şey basit. Önce günlerini 3700e tamamlayıp başvuru yapacaksın. Kabul etmezlerse 4100 güne tamamlayıp tekrar başvuru yapacaksın. Ben hastalık listesini görmedim ama ağır iş gücü kaybı vereceklerini sanmam. Anca diyalize falan verirler belki onu. Ama istersen 3600 gün olunca ona da başvurursun. 1 yıl göz açıp kapayana kadar geçer. Biraz sık dişini...

@gannicus bilgilendirme için teşekkür ederim böbrek foksiyonlarında yetmezlik varsa bu iş güçü kaybına giriyor çünki böbrek iyileşemeyecegi için evre evre degişiyor ve bana verilen oranda 4 evre diye geciyor inşallah bu sebebten emekli olurum

Üst Alt