Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%80 raporlu özürlü araç alımı için yardım istiyorum..?

sair34

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar benim size birkaç sorum olacak..

Ben sol dizimdeki hareketsizlik sebebiyle ve hemofili oldugum için %80 özürlü raporuna sahibim.

sıfır araç alımında fiyatın yarı yarıya düştüğünü öğrendim...böyle bişey varmı ?
varsa normal fiyattan indirimli fiyatını nasıl bulabileceğimi hesaplayan bi oran varmıdır ?
ve neler yapmam gerekiyor ?
aracın senelik vergisini ödeyecekmiyim ?
kaskoda indirim olacakmı?
aldıgım arabayı ailemden herhangi bir şahıs kullanabilcekmi?

şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum...

1,6 cc ye kadar binek araçlarda % 40 oranında ÖTV'den muaf olursunuz.
Ötvsiz Engelli Otomobili İndirimli Fiyat Hesaplama Programı-> Seyfettin KAHVECİ linkinden hesaplayabilirsiniz.

MTV'den muaf olursunuz.

Kaskoda indirim yok. http://www.engelliler.biz/forum/oze...kasko-uygulamasi-hakkinda-tecrubeleriniz.html

Araç alımında ÖTV'den muaf olabilmek için, sol ayağınızdan engeliniz olduğunu belirtilen 'otomatik vitesli araç alır, H sınıfı ehliyet kullanır' ibareli rapor varsa/alırsanız bu raporla H sınıfı ehliyet aldıktan sonra, yurtiçinden alacağınız özel donanımsız aracı herkes kullanabilir, sizde tüm otomatik vitesli araçları kullanabilirsiniz.

çok açıklayıcı cevaplamışsınız hiç bi soru işareti kalmadı kafamda teşekkür ederim yanlızca h sınıfı ehliyet alabilir ibaresi yok raporumda onun için ne yapmam gerekiyor onu bilmiyorum

rapor aldıgın hastaneye h sınıfı için baş vurman yeterli uygun görürler ise ehliyet araba alman problem olmaz

Üst Alt