Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%80 göz tembelliği + Kalıcı Hipotiroidi + Tüberküloz ile engelli raporu..?

orhanorhan12

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sevgili arkadaşlar merhaba,

Doğuştan, sol gözümde % 80 göz tembelliği, sonradan kazanılma kalıcı hipotiroidi (tedaviye yanıt veren) ve tüberküloz (zar plörezi yahut tbc plörezi) rahatsızlıkları bende bulunuyor. Tüberkülozdan dolayı askerden muaf oldum.

Size tek bir sorum olacak: Sizce % 40 engelli raporu alabilir miyim?

gözden belki 5 puan belki hiç (dr. bağlı) hipotroitden 10 alırsınız ancak tüberkiloz için bişe diyemeyiz gerekli tetkik ve tahliller yapılır ona göre bişe verilir burda belirleyici olacak oran tüberkiloz durumunuzdur

kısaca sizde bıraktığı hasara göre oran verilir desem daha doğru olur

Hocam, gözde % 80 tembellik var, yani hiç görmüyor. Açıkçası bu bilgiye de hiç rastlamadım ama % 5 az gibi geldi bana.

Bir sorum daha olacak. Gözden % 10 + troidden % 10 + tüberküloz az etkilenme % 20 verince, otomatikten % 40 olmuyor değil mi?

tamamen görmeyen göze verilen oran 32 dir bazan bunu bile azaltabiliyorlar dediğin şekilde bile verilse 35 yapar kırk yapmaz

orhanorhan12

Hocam ben de tüberküloz hariç aynı hastaliklar var ama raporu sadece gözlerden (biri dogustan goz tembelligi digeri devamli tek gözle idare ettigim için onda da gorme kaybi var.) % 55 aldim. Ki sen troidi ve tüberkülozu da ekletirsen oranin benimkinden az olacagini sanmam. Sana burda rapor oranını sormani tavsiye etmem. Cunku bilen de yaziyor bilmeyende. Senin her türlü % 32 zaten cepte. Kalan is orani % 40' a tamamlamakta. Raporu alirken Onemli olan durust olman. En kisa zamanda rapor icin hastaneye gitmen en mantıklı çözüm.

Üst Alt