Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

8 yıldır anksiyete, 4 yıldır okb hastasıyım. Rapor alabilir miyim?

@anksiyeteve,

bu sağlık kurulu dr ları bu oran konularında fazla ön yargılı oluyorlar kimsenin gerçekten hasta olduklarına inanmıyorlar. çok adaletsizler ya bende geçen doktora sordum sana %20 verirler demişti

@Myhres,

dert etme kardeşim boşver, bu senelik verilen raporlar yenileniyor diye biliyorum. eğer senelik verirlerse tekrar girer yenilersin

@Yalnizbirisi,

Ben kafaya taktım çünkü ben deki rahatsızlıkların hepsi tanılı ve mevzuata göre en az 40 vermeleri gerekiyordu tıbben de hukuken de açıklaması, geçmişi var tedavinin.

İtiraz edeceğim il sağlığa eğer gönderdikleri hastanede de aynı durum yaşanırsa -haklılığıma inandığımdan ötürü- idari dava açacağım.

Burada gelişmeleri paylaşırım zaten

Okb’den %40, esansiyel tremor’dan %20 verildi toplam oran %52 verildi. Rapor süresi 1 yıllık.Raporda ”süreğen kronik” işaretlenmiş. Bir dahakinde Ömür boyu verirler mi ?

Son düzenleme:
@Myhres,

Hayırlı olsun bu arada raporunuz.Hangi hastanede yaptırdınız veya iyi doktora denk gelmişsiniz

Ben de 10.yıldır kronik kalp ve psikiyatri takipli sürekli raporlu ilaçlar iki branştan da kullandığım halde psikiyatri basit anskiyete deyip %20 verdi kardiyoloji de %20

35 de bıraktılar

Oysa OKB panik bozukluk kronik depresyon hepsi var bende. Hekimden hekime hastaneden hastaneye çok fark var

@anksiyeteve,
Allah razı olsun. Ankara Keçiören Sanatoryum Hastanesinden aldım raporu.Gerçekten hastaneye ve doktora göre muamele değişiyor

Bu işin hiç standartı yok keşke Sağlık bakanlığı bir düzenleme getirse...

Kimi doktor der bu hastanede takipli olmalısın 6 ay sonra vericez takiplerine gel

Kimi hiç böyle demez verir

Kimi eksik tanıya eksik oran verir kimi yanlış tanıya yanlış oran verir

Keşke sabit bi standart olsa her doktor ona uymak zorunda kalsa

Vatandaşlar da mağdur olmaz

@Myhres,

Eskiden engelli raporu alan şizofren bir abimiz var süresiz onun simdi psikoz vb hastalığa da süreli verip sonra süresiz veriyorlarmış ama tabii anksiyete ve okul icin süresiz vereceklerini sanmam

Süresini yiyim kronik vermişler zaten bir sıkıntı olmaz .:cool:

@Operadaki Hayalet,

Muayene geçmişiyle de çok alakası yok ki tanıdığım biri 8 aylık geçmişiyle aynı benim gibi rahatsızlıklarla aldı raporu ben 10 yıllık geçmişe rağmen alamadım. Hep dediğim gibi yine diyorum hastaneden hastaneye doktordan doktora fark var bu işin standartı yok şansın varsa

@Myhres,

hocam sizin rapor e devlete düştü mü?
kronik yazması süre bakımından değildir bu arada. kronik fiziksel hastalara bile 5 yıl yazdıklarını gördüm.

@Myhres,
Psikiyatri raporları genelde 1 ya da 2 yıl süreli olur zaten ilk seferde süresiz verdikleri nadirdir seninki kronik süreli olsa bile yenilenir .

@anksiyeteve,
Tamam işte ilk seferde nadirdir süresiz rapor arkadaşın teşhisi kronik raporu yenilerler bir müddet sonra süresize de dönebilir .

Üst Alt