Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%79 raporum var. Araç alsam oğlum kullanabilir mi?

müzeyyen tutuk

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben 61 yaşındayım. geçen ay özürlü raporumu aldım. % 79 özürlü çıktım.
sol ekstrem imde sorun bulunmaktadır. bu da rapora yazıldı. ötv indiriminden nasıl faydalanabilirim. ehliyetim yok. alacağım arabayı oğlum kullanacak. yardımcı olursanız sevinirim

Selam..otomatik vitesli araç alabilmeniniz için sol ayağınızdaki problemin oranı önemli değil..benimde gölcük depreminden dolayı sol ayağımda ..kas. Kaybı . Sinir kaybı.. Hareket kay bı var... Ehliyetim.. H sınıfı kullanacağı araç tipi... (otomatik vitesli araç kullanır) kayıtlı.anladığım kadarıyla siz ehliyet almak istemiyorsunuz..emin değilim ama siz gine araştırın kullanan kişi başkası olursa.. Skatlık oranı... Yüzde 90-100 olmalı... Siz içinde olmadığınzda.da kullandığındada yetkisiz araç kullanımı işlemi.. Görür ... Emin değilim.. Saygılar

Rapor oranınınız % 90'ın altında olduğu için rapor ve H sınıfı ehliyet almalısınız öncelikle, engeliniz sol ayağınızdan olduğu için bu şekilde alacağınız otomatik vitesli araçları herkes kullanabilir.

Selam.. Syn kklebek dediğiniz doğru.. Ben aynı pozizyonda araç. Ve ehliyetete sahibim..ama m.tutuk hanım.. Kendisi ehliyet almayıp. Aracı alacak ehliyeti çocukları alıp kullanacak.... Sorusu o yöndeydi.. Saygılar

Vergi avantajlı araç alabilmek için H sınıfı sürücü belgenizin olması lazım. Bunu yaptığınızda otomatik vitesli aracı vergi avantajı ile satın alabilirsiniz ve aracınızı -istisnasız- herkes kullanabilir.

Üst Alt