Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

77 yaşında alzmeir hastası annem adına araç alabilir miyiz?

eflatun19

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar,

77 yaşında alzmeir hastası annem ablamgille yaşıyor.ulaşımları için anemim üzerinden ötv indirimli araba almak istiyoruz.bunun için neler yapmalıyız.ablamın ehliyeti olmadığı için olası arabayı eniştem kullanabilirmi.detaylı bilgi verirseniz sevinirim.selam ve sevgilerimle...

Önce devlet hastahanesinden heyet raporu çıkaracaksanız, muhtemelen %90 ve üzeri rapor verirler. O raporu aldıktan sonra gidip %45 ötv indirimli araç alabilirsiniz. O aracıda siz dahil En az "B" sınıfı ehliyeti olan her kez kullanabilir.

akli yetileri yerinde degil ve imza atamıyorsa vasi ardından hakim izni çıkartcaksınız

Aslında siz esas olanı yazmışsınız ama aynı hastalığı arkadaşımın annesi yaşıyor ve %96 raporu var, noterden vekalet çıkardılar o vekaletle ötv indirimli araba aldılar üstündende 1.5 yıl geçti.

teşekkürler novandan,
alzheimer hastası için vasi tayini gerekiyormu

eflatun19
user-offline.png
Mesajdada yazdım ya, arkadaşımın anneside aynı rahatsızlıktan dolayı %96 raporu var. Onlarada araba bayyiğinden noterden vekalet çıkarırsanız o zaman aracı alabilirsiniz dediler. onlarda yarım saatte noterden vekalet çıkardılar ama annesini notere götürdü arkadaş. Sonra gelip aracı aldılar 1.5 yıldırda kullanıyor hatta aynı yerden bende kendime ötv indirim ile aynı araçtan bir tane aldım bende 1.5 yıldır kullanıyorum. Aslında olması gereken yunus.emre
user-offline.png
nin dediği gibi mahkemeden vasi kararı çıkartılması gerekiyor, mantıklı olanda bu zaten.Çünkü rahatsızlık akıl ile alakalı.

uzun ve meşakatli işlemler hocam önce vasilik için sulh hukuk mahkemesine dava açıyonuz o bittikten sonra yine hakim den ötv siz araç alımı için izin almanız lazım bunu içinde dava açılmakta yaklaşık 6-7 ay bulmakta bu süreç süreci yeni bitirmiş biri olarak gerçekten sıkıntı bu işlemler vasilik çıkardık hakim izninide aldık fakat kararın bize ulaşmasını beklemekteyiz

Üst Alt